Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zdrcená matka záhadně zesnulého Adama (†19): Obviňuje záchranáře!

Autor: bop - 
27. srpna 2017
17:09

Záhadná smrt brigádníka Adama (†19) stále vyvolává množství otázek a zjistit se daří jen příliš málo odpovědí. Podle nových informací za všechno mohla meningitida. Neví se ale ani jaký druh. Nové teorie navíc mluví i o selhání záchranné služby. Mohl Adam ještě žít?

Tohle by nechtěl zažít žádný rodič. Když mluvil čerstvý maturant Adam naposledy se svou matkou, stěžoval si pouze na to, že ho bolí v krku. Nikoho by ani nenapadlo, že má před sebou poslední okamžiky svého života!

„V pátek jsem s ním telefonovala a ptala se ho, jak se má. Řekl, že se cítí dobře, že mu nic není, jen má rýmu. V sobotu ještě pracoval, ale v neděli se už necítil dobře a šel si lehnout,“ prozradila Adamova matka slovenskému deníku Nový Čas.

„Říkali mi, že ho bolelo v kroku, že se týden léčil čaji, údajně měl nateklé uzliny, ale neříkal nic. Mně jen řekl, že ho bolí rameno, a že když přijede, tak musí jít k lékaři a že se uvidíme 27.,“ dodala zdrcená žena.

„Zabila ho meningitida, ale zatím nevíme, jaký druh. Jsem záchranář a pomáhám druhým, vlastnímu synovi jsem ale pomoct nemohl. Nemohl jsem být s ním, když ještě byla šance. Do smrti se budu ptát proč, proč právě on. Proč a kde se nakazil?“ ptá se chlapcův otec Miroslav.

Truchlící matka nedokáže pochopit, co a jak se vlastně stalo. Po příjezdu záchranářů její syn ještě žil. Jak je možné, že už mu nedokázali pomoci? Důležitou roli podle ní mohl sehrát fakt, že první sanitka přijela bez lékaře.

„Při takovém oznámení, že Adámek leží bezvládně a nevnímá, že má skvrny po těle, měla být přivolána rychlá zdravotnická pomoc i s lékařem. Uběhlo mnoho času, než mu něco podali po tom, co přijel lékař. Mohl ještě žít,“ myslí si chlapcova matka. „Adámek ještě stonal v sanitce, slyšeli to kamarádi. Mnoho času uplynulo a přitom šlo o sekundy,“ je žena přesvědčená.

Mluvčí záchranářů potvrdil, že k chlapci dorazila nejdřív záchranka bez lékaře. Ten dorazil až poté, co ho zavolali kolegové. „Dvě posádky záchranářů bojovaly o jeho život tři hodiny, snažily se maximálně, ale bohužel, pomoc mu byla přivolaná už příliš pozdě,“ popsal situaci mluvčí záchranářů Boris Chmel.

Mladý Adam si přitom na brigádě v restauraci chtěl pouze přivydělat před cestou do Dánska, kam už byl přijatý na studia obchodního managementu. Co se chlapci přesně stalo a zda-li mohl za jiných okolností žít, už se bohužel jeho rodina možná nikdy nedozví.

VIDEO: Pro teprve osmiletého chlapce musel na koupaliště přiletět vrtulník.

Video  Pro osmiletého chlapce letěl na koupaliště vrtulník.  - David Malík
Video se připravuje ...

Monikay ( 28. srpna 2017 13:06 )

Já jsem si myslela že lékař je vždy v sanitce, asi naivní představa....

ellenic ( 28. srpna 2017 07:38 )

Nenavážejte se prosím do zdrcené matky, které zemřel syn. Buďme lidmi a ne hyenami. Rozhodně si nemyslím, že by chtěla matka nějakým způsobem na smrti syna vydělat. Je to velmi smutné, přijdete-li o dítě, nebo blízkou osobu, potom myšlenky přicházejí nekontrolovaně, byť nejsou ani tak myšleny. Podle mne Adam pomoc sám nevyhledal včas a možná kamarádi nejspíše jeho zdravotní stav podcenili. Zavolaná pomoc až další den, kdy nešel do práce a jen ležel, už byla asi neúčinná, přestože se záchranáři snažili ho probrat k životu .

ellenic ( 27. srpna 2017 19:58 )

Pokud týden se léčil čaji, měl nateklé uzliny, bolelo ho v krku, tak měl neprodleně navštívit lékaře . V neděli místo odpočinku měl jít k lékaři. Senec je ani ne 20 minut od Bratislavy. Nejspíše byla zdravotnická pomoc až v pondělí k němu zavolaná pozdě.

andy83 ( 27. srpna 2017 19:23 )

Adámek byl samoléčitel, sám si naordinoval čajíčky, a k lékaři, že půjde až přijede domů. Sám se zanedbal. Tím nechci říct, že bych někomu něco takovýho přála, ale zdraví máme jen jedno. --Ono by mu totiž nepomohlo i kdyby přijela sanita s lékařem, páni záchranáři taky hned nerozeznají druh meningitidy.

sores ( 27. srpna 2017 17:28 )

Nemůžu slyšet větu proč právě já nebo proč právě on! A jiný ano? Ten může a já ne?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání