Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Dětský vrah Elišky (†13) je už v léčebně: Zůstane tam do konce života?

Autor: uá - 
4. srpna 2017
20:31

Ubodal spolužačku Elišku (†13) a pokusil se zavraždit kamaráda. Teď už je Daniel B. (15) z Teplic v léčebně. Oba rozsudky nad ním jsou totiž pravomocné.

Za vraždy, které chladnokrevně plánoval jen proto, že ho fascinovala krev a chtěl vidět, jak někdo umírá, mu soud v obou případech nařídil ochrannou sexuologickou léčbu ústavní formou a ochrannou výchovu.

Základní školu ještě dochodil v ústavu v Boleticích, teď už je pod zámkem v léčebně. Kdyby mu soud uložil jen ochrannou výchovu, byl by v 18 letech volný. V léčebně ale může zůstat až do konce života, v což příbuzní zavražděné Elišky doufají.

„Ústavní léčba trvá rok, dva měsíce před jejím skončením může ústav požádat o její prodloužení. Teoreticky, pokud ústav rozhodne, že je to potřeba, může být nezletilý v daném zařízení až do konce života,“ uvedl mluvčí soudu Lukáš Pokorný.

Daniel B. se k oběma otřesným činům přiznal. Elišku nejdříve škrtil a pak ji ubodal kuchyňským nožem. Tělo pak chtěl rozřezat a zakopat. Předtím shodil z výšky 10,5 metru do šachty svého kamaráda a nechal ho tam. Chlapec přežil jen díky náhodě. Psychicky nemocný Daniel se svou fascinací násilím, bolestí a krví nijak netajil.

„Krev mám rád, rád k ní čichám a ochutnávám ji,“ řekl. Na policii také vypověděl, že ho baví zabíjet kočky. Pochlubil se, že jich má na svědomí 25. Rozpáral i kočku, která patřila jeho matce.

VIDEO: Vyjádření o soudu vraždy Elišky

vasek711 ( 5. srpna 2017 12:03 )

misto dlouhodobe lecbe bych ho zastrelil.

pupak ( 4. srpna 2017 21:44 )

 V rámci léčby by měli toho ksindla ráno i večer řezat tyčí do hlavy dokud nebudou personál bolet ruce. Nebo, dokud se ***.. vi v té jeho pošahané palici aspoň trochu nerozsvítí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání