Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Český veterinář zadržen v Německu: Pašoval 42 zubožených štěňátek

Autor: mav - 
8. května 2017
22:08

Pět beden psích miminek našli v neděli bavorští policisté v české Škodě Octavia. Řidič (59) je vezl prodat do Belgie.

Vyšetřován je 59letý veterinář z Česka, mimo jiné pro porušování zákonů o ochraně zvířat,“ uvedla policie. Jedná se mj. o labradory, bígly či mopse; nejmladšímu pejskovi jsou čtyři týdny.

Od matek je vzali příliš brzy a teď musela štěňata vytrpět hodiny v autě,“ uvedli představitelé útulku v Norimberku, který se o ně v „nouzové operaci“ postaral – pejsky tam přivezli ve čtyři ráno. 

„Včera veterinář odhalil strašlivý stav štěňat. Skoro všechna mají průjmy, některá velmi vážné. Našly se i extrémní infekce parazity, masivní infekce uší, očí i čenichů,“ uvedl útulek. Někteří psí prckové tak museli na veterinární kliniku.

Útulek nápor zvládl i díky dobrovolníkům – rychle zafungovala výzva o pomoc, útulku chyběly deky či další pomůcky. A stovky lidí se ozvaly, že by chtěly nové přírůstky adoptovat. Ty ale útulek důrazně odmítá. Potrvá ještě týdny, spíše měsíce, než pejsci podstoupí potřebná vyšetření a očkování, nejdříve budou k dispozici v červenci.

VIDEO: Kriminálka naběhla do útulku na Nymbursku: Měla způsobit paniku, na jejíž následky zemřel jeden pes

Není to zdaleka poprvé, Česko je totiž nechvalně proslulé nelidskými množírnami, kterým jde jen o zisk a na blaho psů naprosto kašlou.

O velice podobném případu jsme psali před třemi roky. Tehdy v sousedním Sasku zadrželi Čecha o tři roky mladšího (!), který v autě vezl 45 štěňat plus husu. Že by to byl tentýž pachatel?

nika70 ( 10. května 2017 00:00 )

Jsi příbuzná toho veterináře nebo úplná krá.va? Vůbec se nevyjadřuj, když máš takový deb.ilní názor!!!

ivuska1 ( 9. května 2017 21:31 )

Zbavit veterinare titulu a zavrit do basy. Nic jineho si ta zruda nezaslouzi!

Topinkoj ( 9. května 2017 20:34 )

 Blanka nebo blbka??? Že tě hanba nefackuje? Kdo nemá rád zvířata nema rád ani lidí.Jsi egoisticka lidská kreatura.Zaslouzila by jsi také nacpat do bedny ještě s partou kamarádů ,bez vody , jídla a samozřejmě bez kyslíku a vyrazit někam na výlet.Nevim jak by se ti to líbilo .Myslím že by jsi se z toho pěkně pokalela . .

blankaflexi ( 9. května 2017 14:41 )

Já nikde žádná zubožená štěňata NEVIDÍM!!! Zvrhlí čeští milovníci psů-jen se nepos-erte !!!! fotky jsou úmyslně narafičeny tak,aby vzbudily soucit a čeští pablbové se nechali okamžitě nachytat!!už jste stou chamradí trapní !!!

fredynek ( 9. května 2017 13:53 )

Sebrat mu okamžitě licenci,hajzl jeden!! Tohle dělá veterinař, doktor zviřat!!!!!!!??

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání