Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kvůli policii nám zemřel v pes v útulku, tvrdí vedoucí Toulavých tlapek v Poděbradech

Autor: dce - 
20. dubna 2017
11:06

Zcela nepochopitelný zásah měla minulý týden provést benešovská kriminálka v útulku u Poděbrad. Bez dohledu kynologa nebo veterináře způsobili ve smečkách psů takovou paniku, že mezi nimi došlo k několika konfliktům. Jeden pes na následky poranění zemřel, další fena byla vážně zraněna.

Minulý čtvrtek přišla do útulku Toulavé tlapky v Úmyslovicích benešovská kriminálka. Na základě udání, podle kterého se v útulku mělo nacházet několik odcizených psů, měli provést soudně povolenou domovní prohlídku. Udání jako náhodou přišlo od ženy, která je spojena s kauzou týraných koní na statku v Jankově na Benešovsku.

„Před zahájením domovní prohlídky byli naši dobrovolníci vyzváni, aby se zdržovali v přední části areálu, i přes opakované žádosti a vysvětlování, že se naši psi pohybují volně ve smečkách a nemohou zůstat bez dozoru, nám nebylo vyhověno a neměli jsme možnost psy uklidnit, oddělit a zabránit tak rvačkám u psů, kteří byli ve značném stresu. Ve stresu byli proto, že několik policejních aut přijelo na pozemek a policie vběhla do jedné ze smečky psů, která vyvolala ‚řetězovou reakci‘. V zadní části výběhu se poprali psi,“ popsali zaměstnanci útulku na svém Facebooku.

Zvířata (často odebraná z množíren, či agresivní psi, kteří se nebojí napadnout ani člověka) jsou v útulku chována ve smečkách. „Tyhlety chovné skupiny fungují jako socializace těch nepřizpůsobivých psů. Ti psi tam fungujou dlouhodobě bez problémů,“ řekl televizi Prima Tomáš Černík, veterinář.

Dva psi při zásahu utrpěli vážná poranění. Fena skončila s potrhanou nohou s možnými trvalými následky, pes Kraken měl mnohočetná poranění po celém těle. Právě tento pejsek druhý den zraněním i přes veterinární pomoc podlehl. Ostatní psi jsou stále ve stresu, bojí se i svých ošetřovatelů.

„K zásahu kriminální policie Benešov nebyl přizván odborný dozor, odchytová ani veterinární služba. Z našeho pohledu považujeme zásah za neadekvátní a neodborný, nebyl zohledněn specifický typ zařízení, i když to příslušníkům bylo na místě několikrát vysvětlováno.“

Po dobu zásahu měla policie odmítnout podat psům vodu či je vyvenčit. „Jeden z policistů vyhrožoval jednomu z našich dobrovolníků zastřelením, a to užitím termínu ‚odprásknout‘,“ tvrdí zaměstnanci útulku.

Žádné odcizené psy v hodnotě desítek tisíc policie v útulku pochopitelně nenašla –ti už se totiž nacházeli zpět ve svém domově, což ale oznamovatelka patrně zapomněla nahlásit.

Vyjádření k celému zásahu policie nepodává. „V současné době probíhají úkony v trestním řízení, ve věci jsou naplánovány talší úkony, proto se z taktických důvodů před jejich provedením nebudeme k věci blíže vyjadřovat,“ řekla FTV Prima Veronika Čermáková, mluvčí benešovské policie.

sigmae ( 9. května 2018 01:16 )

a nejlepší bude až zdechne mistr_yoda, to bude bezva

Petr Machara ( 25. prosince 2017 19:02 )

Za A) Opravte si nadpis to bych blil z těch očividných chyb za až budete o něčem zase kvákat ověřte si všechny podklady. Styděl bych se tuhle zhovadilost napsat https://www.facebook.com/groups/343461922528664/permalink/787828778091974/ tady máte video natočené při údajné prohlídce která byla tak agresivní že po ní zemřel pes

Koryto ( 21. dubna 2017 07:10 )

Redakce (sice bulváru) by si měla ověřit, to je daný spolek zač, než rozpoutá něco takového. Mohlibyste se páni redaktoři více zajímat o to, kdo ty psy ničí. /policie to není/...

nemesis1 ( 20. dubna 2017 15:49 )

Toulavé tlapky jsou velice pofidérní spolek. Psi se jim na statku rvou běžně, ani u toho nemusí asistovat kriminálka. Kdyby si pořídili tolik psů kolik zvládnou, nemuseli by teď brečet v televizi a v blesku. Jenže to by nevyžebrali tolik peněz a hrozilo by, že budou muset něco dělat,aby se uživili.

koloman ( 20. dubna 2017 14:38 )

Nejenom psí všude serou a chčiji jak si je majitel vychová tak se chovají ale i lidi jsou pěkný hovada a když je to náhodou cigoš tak policajti nevidí neslyší ale normální lidi buzeruji za každou p.i.č.o.v.i.nu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání