Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Německá policie uzavřela obchodní centrum: Bojí se útoku

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: EPA)
Autor: ČTK - 
11. března 2017
11:51

Policie dnes nařídila uzavřít obchodní středisko v západoněmeckém Essenu kvůli věrohodnému varování od zpravodajských složek před bezprostřední hrozbou útoku. Podle policejního prohlášení jedno z největších obchodních center v Německu bude z bezpečnostních důvodů mimo provoz celý den.

„Nákupní středisko a přilehlé parkoviště zůstaly zavřené, zatímco stovka policistů střežila, aby nikdo nemohl vstoupit dovnitř. Policisté vyhnali z budovy i ranní směnu uklízeček,“ popsala situaci agentura AP.

Policie podle agentury AFP uzavřela i stanice metra u střediska Limbecker Platz, ve kterém jsou asi dvě stovky obchodů.

Německé zpravodajské služby odhadují, že v zemi žije kolem 10 000 radikálních islamistů, z nichž asi 1600 je podezíráno, že by se mohli dopustit násilí. Radikální organizace Islámský stát se přihlásila k loňskému útoku kamionem na vánočním trhu v Berlíně s 12 mrtvými. Podívejte se na video z místa útoku bezprostředně po zásahu policistů. 

lalia ( 11. března 2017 14:18 )

Toto a další se dá čekat.Proč jim to nedošlo dřív?

Deneček ( 11. března 2017 13:32 )

Tomu nevěřím,milka má přece vše pod kontrolou,možná jen nějaký inženýr pyrotechnik potřebuje vyzkoušet vyrobenou výbušninu.

ma-o ( 11. března 2017 13:18 )

Majitelé obchodu by teď měli po Makrele chtít, aby jim zaplatila ušlé zisky, ale hlavně ze svého. A Sobotka nám tady tu pakáž chce taky natahat.

pekaaaros ( 11. března 2017 12:57 )

uzavření obchodáku při sebemenším náznaku (co kdyby?), evakuace jaderných elektráren při ztrátě signálu s letadlem (co kdyby?), zákazy fotbalistů svým rodinným příslušníkům jet jako diváci na ME 2016 do Paříže (co kdyby?), nouzové přistání letadla v případě, že si muslim na palubě něco nesrozumitelně mrmlá (co kdyby?)... No hlavně, že Evropa se nezalekne, protože to je přesně to, o co teroristům jde, že ano? Hahaha. Merkel a spol jsou tak hloupí a tak pokrytečtí, že si ani nepřiznají, že už dávno zaleklí jsme. Zaleknutí a vystrašení. A bude hůř. Tak hlavně že na některý jednoduchý lidi funguje ta hláška "nesmíme se zaleknout, protože to by teroristé vyhráli a musíme si udržet naše evropské hodnoty." Zaleknutí už jsme a ty evropské hodnoty jsou samozvané a vymyslel si je tenhle Europarlament na čele s Merkel, která má komplex viny za 2. světovou a tak extrém kompenzuje extrémem.

sexymozek ( 11. března 2017 12:23 )

Tak skopčáci,teď už máte,co jste chtěli a zvolte si na další období tu vaší bárišňu. Snad až se budete bát vystrčit rypák z baráku vám konečně dojde, že tudy cesta nevede. Hodně štěstí kdysi čité a klidné Německo v soužití se zavšivenými a negramotnými muslimy! Ještě budete vzpomínat na časy, kdy jste v obchodech vyvěšovali cedulky: Češi nekraďte!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání