Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Matka (†28) havarovala s autem plným dětí: Holčička (5) zachránila sourozence

Autor: lm - 
6. února 2017
22:30

Teprve pětiletá hrdinka vyvedla své tři sourozence z nabouraného auta poté, co jejich maminka havarovala. Holčička se s nimi posléze vydala na cestu pro pomoc. Maminka (†28) ale bohužel při nehodě zemřela.

Osmadvacetiletá Lacey Bradford z australského Queenslandu v pátek 3. února vezla své starší dcery (4 a 5) na školní autobus na zhruba 35 minut vzdálenou zastávku. V autě s nimi jely i dvouleté sestřičky – dvojčátka. Bohužel ale mladá maminka osudného rána havarovala. Auto vylétlo ze silnice a převrátilo se přes střechu.

Lacey byla bohužel na místě mrtvá, nejstarší ze sourozenců – pětiletá holčička – ale zachovala chladnou hlavu a okamžitě začala pomáhat svým sourozencům z havarovaného auta. Sestřičky odepnula ze sedaček a pomohla jim se dostat ven rozbitým okénkem. Poté se s nimi vydala na cestu domů pro pomoc.

Rodina mladé maminky je tragédií naprosto zdrcena. „Lace byla mnohem více než jen matka. Lace ovlivnila mnoho životů a její veselá a pečující duše byla obdivuhodná,“ píší příbuzní u internetové sbírky, která byla založena na podporu rodiny. O čtyři dcerky se totiž nyní bude starat jen tatínek – 29letý Brenton, který zůstal na vše sám.

BoziMilda ( 27. června 2020 08:48 )

I u nás se najdou experti, co neuměj ani včas vytáhnout, ani zastavit před přejezdem.

londynskypes ( 7. února 2017 16:45 )

asijo

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání