Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Terezka (12) zachránila tátu a jeho přítelkyni: Přiotrávili se oxidem uhelnatým

Autor: lm - 
28. února 2017
20:22

Dvanáctiletá Tereza je malou hrdinkou. Dívka totiž zachránila svého tátu a jeho přítelkyni před jistou smrtí, když se přiotrávili oxidem uhelnatým z ohřívače v koupelně.

Nechybělo mnoho a v Medlicích na Znojemsku mohlo dojít k obrovské tragédii. V jednom z rodinných domů tu totiž z ohřívače vody v koupelně začal unikat smrtící oxid uhelnatý. Bezbarvý plyn je velmi zákeřný, protože je bez chuti a bez zápachu, tedy těžce zjistitelný. Žena a její přítel se v koupelně plynu nadýchali a zkolabovali, zachránila je naštěstí dvanáctiletá Tereza.

Dívka otce a jeho partnerku v koupelně včas našla a ihned zavolala na tísňovou linku. „Prosím vás, můj taťka a jeho přítelkyně leží v koupelně na zemi, jsou oba v bezvědomí. Taťka dýchá, ale jakože nevnímají prostě. Prosím tě, řekni mi, jestli máte v té koupelně kotel? Máme tady kotel. Otevři okna, zůstaneme spolu na telefonu, sanitku ti posílám,“ uvedla Prima z autentického záznamu na tísňovou linku.

Jako první byli na místě dobrovolní hasiči, kteří mají zbrojnici jen několik desítek metrů od domu. Otce dívky a jeho partnerku se naštěstí podařilo zachránit. „Pak už jsem se probrala jen v sanitce a říkám – to je nějaký blbý sen. Co se týče Terky, jsme hrdí, byla úžasná, zjistila jsem, že byla úplně v klidu, a vlastně až z toho rozhovoru jsem se dozvěděla, co se tam vlastně stalo,“ řekla televizi Prima Marika Kejdová, zachráněná žena.

„No, jako já jsem ze začátku byla úplně vylekaná, ale pak jsem se už zklidnila. Já jsem teda volala tu záchranku a taky jsem se toho nadýchala, ale ne tolik,“ popsala televizi sama zachránkyně. Starosta obce prý dokonce navrhl ředitelce školky, kterou dívka navštěvuje, aby Tereza dostala za svůj hrdinský čin vyznamenání. 

 

pjotri ( 1. března 2017 01:46 )

 Hmmm, 12 leta divka chodi do SKOLKY??? To bude opravdu zvlastni divka, hihihi..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání