Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Batole na Tachovsku spadlo do žumpy: Když chlapce vytáhli, nedávali mu naději. Stal se však zázrak

Autor: aba - 
22. prosince 2016
10:34

Lékaři mu nedávali naději. Když v říjnu vytáhli záchranáři tříletého chlapce z žumpy, nejevil známky života. Všichni se obávali nejhoršího. Stal se ale zázrak a teď je všechno jinak.

Chlapec se na chvíli ztratil rodičům z dohledu na soukromém pozemku na Tachovsku a po několika minutách ho objevil jeho otec v odpadní jímce. Okamžitě zavolal záchranáře, ale když hocha vytáhli, nejevil známky života. Podařilo se jim ho resuscitovat a letecky přepravit do Fakultní nemocnice v Plzni. Tam lékaři rodiče už připravovali na nejhorší.

Chlapci museli vyčistit plíce, které měl zanesené vdechnutými splašky, a obávali se trvalého poškození mozku z důvodu zastaveného srdce a tak přerušeného přívodu kyslíku do mozku. Naštěstí se nic z toho nestalo. Chlapec se uzdravuje a prozatím nejeví známky trvalého poškození. Lékaři ale upozorňují, že až po roce bude možné říci s jistotou, že nehoda nezanechala žádné následky.

Podle vyjádření chlapcovy matky, které poskytla deníku Právo, ale rodině pomohli s uzdravením syna nejen lékaři. „Když v téhle společnosti řeknu, že jsme byli ve spojení s léčitelem, věříme na andílky a alternativně se uzdravujeme, tak se nám vysmějí. To pochopí jen lidé, kteří tyhle věci vnímají po duševní stránce,“ řekla.

Nehoda ale bude mít ještě další dohru. Za to, že rodiče nechali dítě bez dozoru, už podle informací deníku obvinila policie chlapcova otce z ublížení na zdraví z nedbalosti. 

bum-bec-bum ( 22. prosince 2016 13:19 )

 Blesku - batole se nazývá dítě do věku než začne samo jistě chodit. Do té doby se jen batolí. 3 letý kluk není batole.

placenta ( 22. prosince 2016 12:53 )

 tak batole nebo 3 letý kluk to tam nechlastej te v redakci

pelagie ( 22. prosince 2016 11:17 )

zase nějací pošuci co věří na anděli, hlavně by se měli starat a hlídat své dítě a líbat doktorům ruce, že ho zachránili

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání