Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Lupič, kterého postřelil Kňažko, je ze Strakonic: Má pět dětí a zemřela mu žena

Autor: ljš - 
13. ledna 2017
10:33

Pochází z jižních Čech, loupil ale 360 kilometrů daleko! Lupičem, který v luxusní bratislavské vile přepadl herce Milana Kňažka a jeho manželku, je podle slovenského deníku Nový Čas devětačtyřicetiletý Pavel Novotný ze Strakonic.

Slovenský deník ve spolupráci se Strakonickou televizí vypátral lupičovo bydliště, zjistili ale, že už v paneláku na strakonickém sídlišti dvacet let nebydlí. „Znal jsem je, pamatuji si ještě jejich děti. Oni měli i nějaké problémy v rodině,“ řekl jeden ze sousedů.

Podle něj měla rodina pět nebo šest dětí a jejich matka s největší pravděpodobností zemřela. Poté se prý rodina přestěhovala neznámo kam. „Je záhadou, proč stále uvádí tuhle adresu. Policie ho tu hledala už několikrát,“ dodal muž.

Novotný se do Kňažkova domu vloupal v noci z úterý na středu. Spícího herce vzbudil hluk a lupiče vyrušil. Protože se obával, že je pachatel ozbrojený, neváhal a třikrát mu vystřelil na nohy. Zasáhl tepnu a Novotný tak ztratil hodně krve, na zahradě se zhroutil, a když ho policie dopadla, musel být převezen do nemocnice.

„Muž je hospitalizovaný na specializovaném cévním oddělení, je stabilizovaný, mimo ohrožení života, zotavuje se,“ řekla Novému Času mluvčí Univerzitní nemocnice v Bratislavě Petra Stano Maťašová. Až se uzdraví, nečeká ho nic pěkného. Za trestný čin krádeže a porušování domovní svobody mu hrozí tři až deset let za mřížemi.

spirito2302 ( 16. června 2017 14:11 )

Ty tři roky měl dostat Kňažko, chudák vdovec s pěti dětmi teď bude trpět v kriminále.

sensadrak ( 13. ledna 2017 22:43 )

To nemá cenu, Carmin je jenom takovej malej ubožák, většině lidí je k smíchu. Skončily mu zlaté časy, tak se z toho zbláznil.

jansochor ( 13. ledna 2017 20:46 )

Co zase tady rozumuješ? Přečti si k tomu nějaká fakta. Ten lupič byl cikán jak poleno. Nepracoval nikde, místo toho chodil loupit. Takovému kulka patří, jen měla jít výš než do noh, alespoň tak do rozkroku, když už ne na palicu, nedělal by další děcka. I tak jich má víc než dost.

jansochor ( 13. ledna 2017 20:42 )

Co to zase má znamenat?! Nějaká hra na city? To jakože když si cikán naprcal pět fakanů, morálně to cikána opravňuje loupit? Otázkou je, jestli vůbec pracoval anebo jen dělal děcka? Kňažko měl lépe mířit a to je k tomu tak asi všechno.

dissent ( 13. ledna 2017 19:11 )

Že má pět dětí,není omluva pro vloupačku. Měl ho zastřelit,máme špatné zákony.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání