Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Řidič v Británii srazil dvě školačky z Česka: V nemocnici zemřela i Žaneta (†11)

Autor: lm, ČTK - 
2. ledna 2017
12:46

Dva mladé životy předčasně vyhasly. V nemocnici zemřela teprve jedenáctiletá Žaneta Kroková, kterou spolu s její sestřenicí Helinou Kotlarovou (†12) v britském Oldhamu na Silvestra srazilo auto. Dívka po nehodě bojovala o život v nemocnici, Helina umřela na místě mamince v náručí.

Dvanáctiletá Helina Kotlarová a její sestřenice Žaneta Kroková (†11) šly spolu s příbuznými na Silvestra večer nakoupit do nedalekého obchodu. Dívky spolu přebíhaly silnici, když se vysokou rychlostí přiřítil černý Volkswagen Golf a smetl je. Řidič navíc z místa zbaběle ujel. Děsivý výjev sledovali příbuzní, kteří stáli na chodníku a čekali, až dívky přiběhnou.

Na místo ihned vyrazili rodiče Heliny Kotlarové. Sylva hladila svou dcerku po vlasech a doufala, že se lékařům podaří dívku zachránit. Nedýchala, maminka ji hladila po vlasech,“ popsala Helinina sestra Sylva. Bohužel byla dvanáctiletá dívka na místě mrtvá.

Rodina dvanáctileté dívky strávila Nový rok truchlením. Podle britského deníku Telegraph otec Robert seděl s hlavou v dlaních, matka Sylva plakala. Svou sestřičku oplakávalo i sedm sourozenců. Rodina zabité dívky se do Británie přistěhovala před osmi lety z České republiky.

Jedenáctiletá Žaneta po nehodě skončila ve vážném stavu v nemocnici. Podle informací tn.cz bohužel nakonec zraněním také podlehla. Bůh je potřeboval víc nahoře než tady. Chtěl jednoho anděla, ale musel vzít dalšího, protože naše lidské schopnosti na Žanetčino uzdravení nebyly dostačující, její mozek se nedal zachránit, tak si ji Bůh vzal k sobě,“ napsala na sociální síti příbuzná Simona B. „Své rodině přeji upřímnou soustrast, vím že to bolí!!!!!! A bolí to hodně, větší bolest jsem nikdy nepocítila, ale musíme být silní. Naše dvě srdíčka už jsou v nebíčku,“ dodala.

Podle listu Manchester Evening News policie v neděli večer zadržela pět mužů ve věku 18, 23, 38, 48 a 59 let, které podezřívá ze zabití v důsledku nebezpečného řízení. Muži zůstanou podle listu přinejmenším do pondělí ve vazbě kvůli výslechu. Řidič podle policie od sobotní nehody ujel, vozidlo posléze odstavil a celá osádka z něj utekla.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání