Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Policisté zastřelili na Vyškovsku muže: Ujížděl jim v kradené dodávce

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk - David Malik)
Autor: ljš, mat - 
13. prosince 2016
12:26

Divoká honička se strhla v pondělí na Vyškovsku. Policejní hlídka se pokoušela zastavit řidiče v kradeném dodávkovém voze. Muž nereagoval na výzvy k zastavení, proto použili služební zbraň. Zloděj následkům zranění podlelhl.

Policie řidiče pronásledovala v pondělí v pozdních odpoledních hodinách. „Řidič na opakované důrazné výzvy nereagoval a svou nebezpečnou jízdou bezprostředně ohrožoval životy policistů,“ uvedla policejní mluvčí Štěpánka Komárová. Proto podle ní policisté použili k zastavení dodávky donucovací prostředky.

Nařízená soudní pitva potvrdí nebo vyloučí, zda byl řidič pod vlivem alkoholu nebo omamných a psychotropních látek. Muž už v minulosti páchal majetkovou trestnou činnost.

Stejně jako v jiných případech, v nichž policisté použijí služební zbraň, si případ k prověření převzala Generální inspekce bezpečnostních sborů. "V současné době nelze poskytnout žádné konkrétní informace k danému případu," dodala mluvčí.

K podobné situaci, kdy se policisté pokoušeli zastavit ujíždějícího šoféra, došlo na Vyškovsku naposledy v roce 2009. Řidič vozu Volkswagen Vento ujížděl hlídce už na Brněnsku, poté po dálnici D1 zamířil na Vyškov. Policisté vypálili dvě desítky ran, jedna z nich prolétla pravým zadním oknem a řidiče lehce zranila. Zásah tehdy policejní inspekce vyhodnotila jako oprávněný.

miro 49 ( 15. prosince 2016 09:48 )

Ti dnešní lupiči taky nic nevydrží a nepřežijí lehké zranění,nebo že by zbývajících 19 ran? Ale jinak dobrá práce policie a špatně napsaný článek.

Samec ( 14. prosince 2016 22:42 )

Bylo to ve vesnici Lovčičky a prvně ho stavěli ve vesnici.policajta málem přejel.pak ho hnali ďedinou kde chodili lidi a jezdili auta.ujizdel jim stou starou dodávkou asi 5km daleko lesní asfaltovou cestou kde šla dvojce z kočárkem a psem.Policajti sou tak zbabělí že nechcou světu říct kde přesně se to stalo.Rikaji u Vyškova když je 40km daleko.a ta vesnice je jen okres Vyškov.Kdyz měli dědinu obšancovanou 3 autama mohli použít pásy z hrebikama.Muj otec jel z práce a málem to do něho na úzké cestě všichni narvali čelne tak tak stihl unout kdyby jel o deset sekund driv nebo později neměl by kam unout.Dopadlo to jak to dopadlo.

bandour ( 13. prosince 2016 16:37 )

Dobrá práce policie

bizon_pepa ( 13. prosince 2016 15:42 )

V tomhle případě si ale majitel moc nepomohl. Dodávka bude několik měsíců stát na policejním parkovišti a policie bude šetřit. Nevím, jestli se něco změnilo, ale pokud je to leasing, tak majitel stále splácí.

sores ( 13. prosince 2016 15:35 )

Ano souhlas!!! Krást se nemá, je dobře že zhebnul, jak k tomu přijdou ti majitelé co jim auto ukradl ten do.bytek! Mám nové auto 1.5 roku po roce bych o něj přišel na parkovišti kde ho dvojka kluků chtěla ukrást. Naštěstí jsem se vrátil včas tak to odnesly jen dveře. Tak je jen dobře že ta sv.i.ně zlodějská už nežije!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání