Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Zdrcená maminka bikera Honzy (†28): Dojemná prosba po jeho smrti

Autor: ljš - 
6. října 2016
20:22

Vrhal se do dechberoucích triků, padal a zase vstával a několikrát skončil v nemocnici. Maminka špičkového bikera Honzy „Netro“ Netrvala z Klatov tak často jako každá jiná máma trnula strachy. Nakonec jí ale milovaného syna nevzala jeho záliba v adrenalinu, ale záhadný kolaps uprostřed noci.

Honza byl českým průkopníkem slopestylu na kole a řadu let neměl konkurenci. Miloval také jízdu na snowboardu nebo na lyžích, ale i fotbal. Jeho rodina na něj mohla být hrdá nejen za jeho výsledky, ale také za to, že byl skvělým hasičem.

V noci ze soboty na neděli ale mladý sportovec náhle zemřel, aniž by před tím vyjma zranění trpěl nějakými zdravotními problémy. Zkolaboval uprostřed noci v klatovském baru kamarádce pod rukama. Záchranáři ho oživovali 45 minut, bohužel ale bez úspěchu.

Honzova zdrcená maminka pár dní po jeho smrti prolomila mlčení a ozvala se časopisu Dirtbiker s dojemnou prosbou. Ten ji zveřejnil na svém Facebooku: „Přátelé, dnes nám do redakce volala maminka zesnulého Jana Netrvala a prosila nás o zaslání videí, na kterých je, aby měla památku. Takže pokud s ním máte nějaké video či fotku, přidejte ji pod tento status, ať společně dáme dohromady co nejvíce vzpomínek.“

Pod příspěvkem se pak objevilo hned několik fotek a videí, ať už z kola nebo fotbalu. Honza byl totiž mezi kamarády a kolegy velmi oblíbený a všichni na něj vzpomínají s obdivem. „Nikdy nevíš, co ti život přichystá. Špičkový jezdec, kamarád a pro mě jeden z průkopníků českého freestylu. Nikdy nezapomenu. Netro, you will be missed. Rest in peace! (Netro, budeš chybět. Odpočívej v pokoji, pozn. red.) R.I.P Jan Netrval,“ napsal jeden z nich.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání