Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sebevražda přítele zavražděné Petry z Jihlavy skončí u soudu: Vězeňský dozorce zanedbal dohled

Autor: dce, ČTK - 
4. října 2016
11:54

Patrik Černý (†22), bývalý přítel zavražděné Petry V. (†15) z Jihlavy, spáchal sebevraždu ve vězení měsíc před propuštěním. Oběsil se koncem ledna na vězeňském oděvu, údajně proto, že nesnášel pobyt ve vězení dobře. Dozorujícího bachaře teď obvinila GIBS.

Generální inspekce bezpečnostních sborů obvinila podle serveru Deník.cz sedmadvacetiletého dozorce věznice v Rapoticích na Třebíčsku ze zanedbání povinností dozorčí služby. Patrik, který se během jeho služby oběsil, si ve vězení odpykával trest za krádeže. Z ročního trestu mu zbýval už jen měsíc…

Mladíkovo tělo bylo nalezeno letos koncem ledna ve vězeňské cele. Podle policie zemřel na následky oběšení bez cizího zavinění. Dozorce podle informací Deníku zanedbal obchůzku. Krajský státní zástupce Jiří Morava uvedl, že za porušení povinností dozorčí služby je trestní sazba do jednoho roku.

Obvinění dozorce podle Deníku souvisí pouze se zanedbáním pravidelných obchůzek. Sebevraždě podle výsledků vyšetřování zabránit nemohl. Patrik nevyužil pomoc ani jednoho ze čtyř psychologů, kteří jsou vězňům v Rapoticích k dispozici. Tomu, že se chystá spáchat sebevraždu, nenasvědčovalo vůbec nic. Okamžitě se ale vynořily spekulace o tom, že se stal obětí šikany spoluvězňů.

vseznaleksenior ( 4. října 2016 13:21 )

... Sebevrazde nemohl zabraqnit tak proc ho budou trestat

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání