Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Záhadná smrt Dana (†22): Z okna vyskočil bos, pak se objevil v baru?

Pohřešovaného Daniela našli mrtvého.
Pohřešovaného Daniela našli mrtvého.  (Autor: Policie ČR)
Autor: ljš - 
4. října 2016
11:20

Dal si pivo s bratrem a plánoval, že půjde ráno do práce, v noci ale beze stopy zmizel. Dvaadvacetiletý Daniel B. ale z domova v Kunraticích u Cvikova utekl velmi podivným způsobem. Ze zamčeného pokoje vyskočil oknem, na sobě přitom neměl boty.

Rodina si Danielovo zmizení a smrt nedokáže vysvětlit. V sobotu se sice popral kvůli dívce s dalším mladíkem, v neděli ještě popíjel se svým bratrem a nic nenasvědčovalo tomu, že by se chystal skoncovat se životem. „V neděli kolem desáté večer jsme si spolu dávali pivo, říkal, že půjde brzy spát, že na půl pátou ráno vstává do práce. Dokonce chtěl od mamky udělat svačinu,“ řekl Českolipskému deníku bratr Tomáš.

Ráno ale mladík z pokoje nevycházel a rodiče zjistili, že je jeho pokoj zevnitř zamčený. Klepali a volali, Daniel se ale neozýval. Z venku pak zjistili, že má otevřené okno, do kterého vylezli po žebříku. Pokoj byl ale prázdný.

Na místo pak dorazili policisté, kteří dům prohledali. Policejní pes je dovedl na louku nad domem, kde stopu ztratil. Podle deníku tam však byly výrazné stopy pneumatik, takže to vypadalo, jako by mladík nastoupil do auta. „Je dost možné, že sem pro něho někdo přijel, ale jede se sem dost obtížně. Nevím, s kým by se dohodl,“ připustil Danielův bratr.

Policie pak měla v pátrání další dvě stopy. Jednou bylo svědectví barmanky z podniku v České Lípě, která uvedla, že se tam mladík zdržoval zhruba do půlnoci z pondělí 19. na úterý 20. září. Danovým blízkým se tomu ale nechce věřit, protože odešel bez bot a pít do města ani nejezdil. Druhou stopou je signál z jeho mobilního telefonu, který byl naposledy zachycen v pondělí odpoledne u cvikovského rybníku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání