Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Vrah Zdeňka (†31) byl obviněn. Přátelé uctili památku Čecha a neubránili se pláči

Autor: shp, ČTK - 
25. září 2016
17:54

Pláč, nářek a nepopsatelný smutek. Přesně tyto pocity a emoce prožívají přátelé v Londýně brutálně zavražděného Čecha Zdeňka M. (†31). Aby mu vzdali hold a zavzpomínali na něj, vytvořili mu na místě, kde zemřel, improvizovaný památníček. Muže, který ho zabil, mezitím obvinili z vraždy.

Na něj umístili Zdeňkovu fotografii a spoustu květin. Na místě, kde gang Zdeňka ubil řetězem od kola, se sešlo mnoho lidí. Čech byl totiž populární a v britské metropoli měl mnoho přátel, kteří si ho vážili.

„Měl hodně přátel,“ potvrdil Zdeňkův spolubydlící a přítel Roman Blažovič webu The Evening Standard. Přátelé zavražděného Čecha si nejen připomenuli jeho památku, ale založili i sbírku, aby mohlo být jeho tělo převezeno do Česka a pohřbeno v domovině.

V době publikace článku se vybralo již 400 tisíc korun, což bylo více, než bylo cílem. „Jsme moc rádi, že se vybralo tolik. Tolik lidí darovalo peníze,“ dodal Roman Blažovič. Koroner by měl vydat tělo k převozu za 27 dní.

Vraha již obvinili

Z vraždy Zdeňka byl v neděli obviněn devětadvacetiletý muž, kterého policie zatkla v pátek. Informují o tom britská média. Další dva zadržení ve věku 19 a 16 let byli propuštěni na kauci, nicméně začátkem října by se měli opět dostavit na policejní stanici ve východním Londýně.

Obviněný Raymond Sculley má hned v pondělí stanout před soudem. Podle vyšetřovatelů se Čech nepohodl v restauraci Perfect Fried Chicken na ulici East India Dock nedaleko svého bydliště se skupinou mladíků. Ti si pak na něj počkali venku a surově ho napadli.

Tibi ( 25. září 2016 18:58 )

Chtěl bych vyjádřit upřimnou soustrast celé rodině a přátelům pana Zdenka.Já jsem také pracoval v Londýně 5 let jako řidič minibusu,a tato místa moc dobře znám.To co se stalo se nesmí již opakovat.Policie a soudy musí udělat opatření ,aby každý mohl bez strachu chodit i večer po Londýně.Bez milosti odsoudit vrahy necht jsou jakékoli národnosti a vyznání.Pro vrahy a násilníky nemá být žádné smilování.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání