Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

V Londýně ubili Čecha: Zdeňka (†31) zabila parta kluků řetězem od kola

Autor: tmp, všm, shp - 
23. září 2016
17:50

Ve středu došlo v Londýně k vraždě Čecha Zdeňka M. (†31). K smrti ho měla brutálně umlátit parta mladíků. Muž v Anglii pracoval pro cateringovou a eventovou společnost. Informoval o tom deník Daily Mirror. V posledních měsících se ve Velké Británii hovoří o zvyšujícím se napětí mezi místními a imigranty. K napadání cizinců dochází stále častěji.

Zdeněk M. se před půlnocí vracel domů, s kolegy byl předtím na pár skleničkách. Ve východním Londýně si ve stánku s rychlým občerstvením právě objednával jídlo, když se měl dostat do banálního sporu s jistým mladíkem. Ten nakonec skončil vraždou.

Podle prodavače šlo o chlapce ve věku zhruba 16 - 17 let. Předmět sporu není jasný, o nic vážného ale podle svědků nešlo. Hoch následně vyšel na ulici a o incidentu informoval členy party, která na něj čekala na chodníku. Na to jeden z nich zamířil do fastfoodu, objal Zdeňka kolem ramen a řekl mu: „Neměl jsi s jím takhle mluvit“.

Brutální útok

Mladý muž nemluvil jen tak do větru. Na Zdeňka si celá banda počkala poblíž obchodu. „Jeden z mladíků měl železný řetěz z kola, kterým ho praštil zezadu do hlavy,“ řekl deníku Daily Mirror jeden ze svědků. Zdeňka M. měli mladíci na BMX kolech pronásledovat po sporu uvnitř restaurace.

„Ležel na zemi a měl poraněnou hlavu. Bylo tam spoustu krve, kopali do něj,“ dodal další ze svědků. Muži poskytl první pomoc jeden z kolemjdoucích, ale neúspěšně. Přivolaný lékař prohlásil Zdeňka M. za mrtvého krátce před půl jednou ráno.

Svému kamarádovi vzdávají hold lidé přes sociální sítě. „Byl to muž s velkým srdcem a celým životem před sebou. Nikdy na tebe nezapomenu a navždy zůstaneš v našich srdcích,“ napsal jeden z přátel. 

Nebyl to zločin z nenávisti

Ministerstvo zahraničí může potvrdit, že v noci ze středy na čtvrtek došlo k úmrtí českého občana. Nedáváme to do souvislosti s nějakými hate crimes (nenávistnými zločiny) proti přistěhovalcům, proti Polákům, o kterých se v poslední době mluví v souvislosti s tou atmosférou po Brexitu,“ řekla TV Prima mluvčí Ministerstva zahraničí Irena Valentová.  

Zdeněk pocházel původně z Rožnova pod Radhoštem. Pro firmu Harbour & Jones Events pracoval od podzimu 2014. K otřesnému případu došlo i na konci srpna. Asi dvacetičlenný dav mládeže přepadl v anglickém Harlow dvojici Poláků, jeden z nich na následky zranění zemřel. 

 



Xeen ( 24. září 2016 04:03 )

Londýn je z velké části muslimské město. Z toho pak logicky vyplývá i jeho úroveň bezpečnosti.

sairait ( 24. září 2016 00:49 )

šmejdi anglický už vražděj, muslů se bojí a tak zabíjej poláky a čechy, ještě že vypadli z únie, pakáž jedna kolonizátorská

bum-bec-bum ( 24. září 2016 00:32 )

Nejdřív si přečti o případu nv anglině, pokud umíš anglicky. A přečti si i příspěvky k diskusi. Pak honem otočíš.

bum-bec-bum ( 24. září 2016 00:29 )

A víc k tomu nemáš co říct? Jusa není žádná ženská.

Shelby16 ( 24. září 2016 00:14 )

tak potom nechápu, pro Angličani tolik kupujou české škodovky, když Čechy nenávidí ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání