Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Poplach v Břeclavi: Černoch sušil prádlo na plotě kostela, považovali ho za uprchlíka

Autor: ljš - 
23. září 2016
10:35

O pořádný rozruch se v Břeclavi postaral černoch, který začal rozvěšovat své oblečení na plot místního kostela. Kolemjdoucí na něj okamžitě zavolali policii, protože si mysleli, že jde o uprchlíka.

K černochovi, který za sebou neustále táhne těžký kufr na kolečkách, vyjížděli břeclavští strážníci už několikrát. Přestože nejedná nijak protiprávně, obyvatelům stačí, že připomíná uprchlíka, a ihned volají policii.

Naposledy k tomu došlo, když se muž, který bydlí v místním penzionu, rozhodl sušit své prádlo nezvyklým způsobem. Místo na prádelní šňůru ho rozvěsil po oplocení kostela.

„Jde o devětapadesátiletého muže, který má rakouské doklady. Chová se bezkonfliktně, nic neporušuje. Je to spíš takový solitér se svérázným životním stylem, ale takových je v Břeclavi víc i mezi bílými,“ řekl serveru iDnes.cz mluvčí břeclavských strážníků Zdeněk Novák.

Podle něj je lidé upozorňují i na jiné cizince. „Hodně nás volají například k Rumunům, kteří jsou snědší pleti, lidé mají strach, že jde o Syřany,“ dodal s tím, že se většinou potvrdí, že jde o legální zaměstnance.

Vše o uprchlické krizi čtěte na Blesk.cz zde >>>

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání