Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Bizarní honička: Řidič ujížděl policistům v jedna dvojce

Řidič samozřejmě ve voze policistům neujel.
Řidič samozřejmě ve voze policistům neujel.  (Autor: Policie ČR)
Autor: shp - 
30. července 2016
21:48

V Citroënu Saxo 1.2i jel velmi nejistě. Když si ho všimnula policie, ihned začal ujíždět. Byl opilý a neuvědomil si, že proti strážcům zákona jedoucím v octavii nemá šanci. Když ho policisté dopadli, zjistili, že je řidič opilý.

Hlídka policistů pohotovostní motorizované jednotky si v ulici Nákupní všimla poměrně svižně jedoucího vozidla Citroën Saxo, kdy tento způsob jízdy byl zjevně proti pravidlům silničního provozu. Navíc mělo auto nefunkční levou zadní svítilnu. Z těchto důvodů se policisté za vozidlem vydali,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Jenže vykutálený řidič se vydal na úprk. Zběsile ujížděl ve směru na Dubeč ulicemi Ústřední, Slibná, Pod Areálem a K Lesíku. Jeho jízda byla nezodpovědná, ale bylo jasné, že ve voze, který řídí, nemůže policistům ujet. Nakonec se řidič pokusil o opravdu husarský kousek.

V samotném závěru ujíždění zajel řidič se svým vozem na parcelu jedné z chatek, z auta vystoupil a začal od něj odcházet právě k této budově, tedy pryč od policistů. Při tom se choval a tvářil tak, jako by tam policisté vlastně ani nebyli. Muži zákona ho ale okamžitě jasnými a zřetelnými pokyny přesvědčili, že „nabral“ špatný směr,“ pokračuje Hulan.

Muž se tedy k nim vrátil a plně s policisty spolupracoval. Prošetřováním zjistili, že ujíždějícím je čtyřiačtyřicetiletý Čech. Na toho policejní databáze prozradily, že nikdy nevlastnil řidičský průkaz a že má opakovaně vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel,“ uzavřel mluvčí. Nakonec se ukázalo, že byl muž navíc opilý. Nadýchal půl promile.

Video  Řidič ujížděl policistům v jedna dvojce.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

prycsvladou ( 31. července 2016 06:05 )

no je to hnu-p,v takovem vibratoru jim ujizdet

martte ( 31. července 2016 00:46 )

 Já jsem kdysi dávno ujel orgánům činným s jednickovim golfem 1.1 rv.88 záleží na řidici ne na autě. Nepožil jsem,ujel jsem jen tak,pred buzeraci pomahacu chráničů.

lug70 ( 30. července 2016 23:08 )

 V naší obci někdy před rokem také došlo k "bizarní" honičce s policajty. Nějací mladíci s hlasitou hudbou policajtům zdrhali ve starém BMW 525 Tds vyrobeném někdy v 90 letech minulého století. A myslíte, že je policajti chytili? Kdepak, nové policejní Oktávce ti mladíci v tom starém vraku naprosto lehce zmizeli.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání