Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Opilý kamioňák kličkoval po dálnici a srážel zábrany: Nadýchal 2,67 promile!

Autor: lm - 
1. srpna 2016
21:21

Vydatně se posílil alkoholem a usedl za volant kamionu. Na opilého řidiče (33), který se svým vozem kličkoval po dálnici, upozornili další motoristé. Kamioňák posléze policistům nadýchal 2,67 promile!

Policisté obdrželi ve čtvrtek večer několik telefonátů od řidičů, kterým se nepozdávala jízda kamionu s běloruskou mezinárodní poznávací značkou. Přiložené video ukazuje, kterak se řidič s kamionem nebyl schopen udržet ve svém pruhu a srazil hned několik směrovacích desek značících zúžení.

Operační důstojník vyslal ke kličkujícímu kamionu nejbližší hlídku. „Policisté z dálničního oddělení v Podivíně se dostali do kontaktu s nákladním autem na 41. kilometru D2 ve směru na Bratislavu. O kus dále chtěli vůz zastavit, ale řidič na znamení k zastavení nereagoval. Nakonec se podařilo kamion zastavit až na 45. kilometru,“ popsal policejní mluvčí Pavel Šváb.

Opilý řidič se při následné kontrole choval velmi zmatečně a dlouho hledal v kabině doklady. Řidičský průkaz se mu ale dohledat nepodařilo. „Vzhledem ke stylu jízdy a stavu řidiče ani nepřekvapil výsledek dechové zkoušky. Hazardér za volantem nadýchal 2,67 promile. Test na jiné návykové látky odmítl, stejně jako odběr krve u lékaře,“ dodal mluvčí. Kamioňák byl následně odvezen do policejní cely a jeho vozidlo bylo odtaženo. Věc je řešena ve zkráceném přípravném řízení se zadržením.

 

Video  Řidič kamionu pod vlivem  - Policie.cz
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání