Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zběsilá noční honička: Policii ujíždělo auto plné puberťaček, dvě postřelili

Autor: lm - 
3. srpna 2016
11:09

Policejní honička jako z akčního filmu! Trnavští muži zákona za sebou mají opravdu krušnou noc. Po městě a v okolí totiž honili zběsile ujíždějící auto, přičemž museli tasit i služební zbraně. Auto se jim podařilo zastavit až po zhruba 30 výstřelech. Za volantem k jejich překvapení seděla 21letá dívka, která v autě navíc vezla tři teenagerky. Dvě dívky skončily v nemocnici se střelným zraněním.

Policisté v úterý krátce po jedné hodině ráno narazili v Trnavě na auto, jehož způsob jízdy jim přišel podezřelý, a proto ho chtěli zkontrolovat. Řidička vozidla ale na výzvy nereagovala a naopak zrychlila a začala ujíždět. Zhruba po kilometru zastavila a počkala, až policista vystoupí a začne ji kontrolovat. Pak se zamkla, zatáhla okýnka a znova dupla na plyn a muže zákona málem přejela.

„Policista vytáhl zbraň a vystřelil do levého zadního nárazníku,“ popsala TV JOJ trnavská policejní mluvčí Martina Kredatusová. Ani to řidičku ale nezastavilo. Do pronásledování se následně zapojily i další hlídky. Policisté při honičce vystřelili až 32krát! Auto se jim podařilo zastavit zhruba po 20 kilometrech.

Na policisty ale čekal po zastavení vozidla šok. Za volantem seděla teprve jednadvacetiletá Michaela, která ani neměla řidičák. Dívka byla převezena do nemocnice s poraněním hrudníku a ucha spolu s 16letou pasažérku Ninou, která má postřelené rameno. Další dvě pasažérky Daniela (19) a Júlia (17) zranění neutrpěly. Policisté do té doby nevěděli, že v autě ještě někdo cestuje ani že řidička je takto mladá dívka. Při následné prohlídce vozidla byly zajištěny stopy po omamných látkách. Podle informací portálu Čas.sk z nemocnice byla řidička pod vlivem drog.

„Použití donucovacích prostředků bylo nadřízeným vyhodnoceno jako zákonné. Policisté vystřelili 19 varovných výstřelů do vzduchu a 13 výstřelů na auto. Na autě Fiat Brava bylo použito evidenční číslo, které je přiděleno zcela jinému vozidlu,“ uvedla mluvčí. Vyšetřovatel už zahájil trestní stíhání pro útok na veřejného činitele.

Video  Divoká policejní honička v Trnavě a okolí  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Stanley1000 ( 13. srpna 2016 09:40 )

Ano, policajti postupovali podle zákona. Už ve Starém Římě se říkalo Dura lex sed lex, čili Tvrdý zákon, ale zákon. Ale to je víc jak 2000 let zpátky. Ve 21. století si myslím, že bychom k zákonu měli přistupovat jako k normě. To znamená, je - li lepší řešení, než jak velí zákon a není to proti zákonu, jako takovému, proč je nepoužít? Proč nezahradit cestu, proč nepouít někde v místě, kde musí vozidlo zpomalit, pásy s hroty? Proč hned střílet? Ano, jak jsem řekl, je to podle zákona, ale jako úplně krajní řešení, které by se mělo používat, jsou-li cajti ohrožováni střelnou, popřípadě jinou stejně útočnou zbraní, ale střílet na auto plné lidí, kteří jsou vlastně rukojmími řidiče, to je svinstvo. Jen si představ, pokud máš děti, že by v tom autě seděll Tvůj syn (dcera), asi bys mluvil jinak.

Stanley1000 ( 13. srpna 2016 09:29 )

 No, jak vidím Allahakbar je asi Američan. Tam je běžné, že většina lidí neví o zeměpisu lautr nic. Chtěl bych Tě upozornit, že od Trnavy je k Vltavě trochu daleko. Takže až budeš zase psát dalekosáhlé úvahy o morálce, tak si aspoň dej dohromady fakta, protože jinak budeš za trapáka.

Milann ( 3. srpna 2016 16:00 )

Podle zákona to bylo i dříve.Zajímalo by mně čím se provinili spolucestující.

vosavopruz ( 3. srpna 2016 14:53 )

souhlas,ono je těžké ve velké rychlosti i něco vyfotit,natož použít zbran

tuba24 ( 3. srpna 2016 14:16 )

napisal debil ktory pistol v ruke v zivote nedrzal Keby strielali po posadke, su uz vsetky davno po smrti. Trafit pneumatiku v 120ke nie je tak jednoduche.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání