Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Matka zděšeně sledovala, jak se jí topí syn, ten zemřel cestou do nemocnice

Muž utonul v pískovně u Tovačova, zemřel cestou do nemocnice.
Muž utonul v pískovně u Tovačova, zemřel cestou do nemocnice.  (Autor: profimedia.cz - ilustrační foto)
Autor: haj - 
12. července 2016
22:40

Pohodové koupání v zatopené pískovně u Tovačova na Přerovsku zhatila tragédie. Devětadvacetiletý muž se tu zničehonic začal topit. Svědkové neštěstí sice obětavě skočili do vody a topícího vytáhli na břeh, bohužel jejich snaha byla marná. Muž nakonec naposledy vydechl ve vrtulníku záchranné služby.

Vše se odehrálo v úterý krátce po poledni. Muž, který byl v pískovně spolu se svou matkou, byl zrovna v asi pětimetrové hloubce, zatímco ona zůstala na břehu. Nejprve žena uslyšela synův zoufalý křik a volání o pomoc. Následně s hrůzou sledovala, jak se její potomek zhruba sto metrů od břehu potopil a na hladinu již nevyplaval.

Bez váhání zburcovala dva přítomné muže. „Ti ve snaze o záchranu lidského života v potápěčských brýlích a hlavně s velkým kusem odvahy muže ze zhruba pětimetrové hloubky vytáhli a doplavali s ním ke břehu,“ uvedl pro ČTK mluvčí záchranné služby Zdeněk Hošák.

Za pár okamžiků dorazil na místo vrtulník, z něhož vyskočili zdravotníci, ti muže několik desítek minut resuscitovali. S pomocí hasičů jej posléze dostali do vrtulníku. Bohužel ve vzduchu i přes boj záchranářů došlo k zástavě dechu i srdce. „I přes veškerou snahu lékaře a záchranářů, i náznaky možného úspěchu, muž při leteckém transportu do nemocnice v Olomouci svým zraněním podlehl,“ potvrdil mluvčí záchranky.

Dle informací ČTK se jedná o první případ utonutí letošního léta v Olomouckém kraji. K podobným smutným úmrtím ovšem nedávno došlo například v Říčanech u Prahy, kde přišel v rybníce o život mladý cizinec. V mosteckém jezeře Matylda zase vyhasl život teprve čtyřletého chlapečka. Velmi silné emoce pak vyvolala také srážka skútru s pramicí na Orlíku, při níž zemřela osmnáctiletá dívka Simona.

 

 

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání