Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Znásilnění dítěte v opavské nemocnici: 14letý útočník mu vyhrožoval smrtí, tvrdí matka oběti

Autor: Karel Janeček - 
4. července 2016
15:53

Malý Milan (11) se léčí v Psychiatrické nemocnici v Opavě kvůli hyperaktivitě se záchvaty agrese. V pátek zažil na dětském oddělení chvíle hrůzy a ponížení. Znásilnit ho měl v izolovaném pokoji o tři roky starší spolupacient, který mu vyhrožoval, že ho jinak zabije.

Zvrhlík podle Milanových slov zabarikádoval pokoj a násilím ho donutil k různým sexuálním praktikám. Vyděšený Milan se prý stal obětí jeho nespoutaného chtíče. Pomoci zdravotnického personálu se chlapec nedovolal. Rodiče se o znásilnění syna dozvěděli až po dlouhých 18 hodinách!

„Spolupacient mu řekl, že pokud se na něm bude moct ukojit, neublíží mu. A pokud ne, že ho zabije. Náš Milan se začal bránit, kluk mu udělal monokl, hodil ho na postel a kleknul si na něj. Pak se na něm ukájel. Milan prý začal řvát, načež mu útočník zaryl nehty do kůže na rukou,“ popisuje událost maminka Lucie (33). Pomoci se chlapeček nedovolal.

„Dozvěděla jsem se vše po 18 hodinách a ještě tak, jakoby si ta sestra šla koupit něco do obchodu. To přece není normální,“ rozhořčila se matka.

Prodlevu nakonec potvrdila i sama nemocnice. „Nicméně bylo to jen hodinu poté, co se s tím Milan svěřil jinému pacientovi, a ten sestře,“ sdělil ředitel nemocnice Zdeněk Jiříček. „Syn mi tvrdí, že sestru volal už o půl deváté večer, kdy ho ten kluk vytáhl z postele a držel ho v šachu,“ tvrdí maminka Lucie.

Video  Rozhovor s maminkou znásilněného chlapce  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Žádné zranění?

„Je s podivem, že mi personál oddělení tvrdil, že syn na sobě nemá žádné zranění. Minutu potom vidím syna se štípanci na rukou, jak ho ten kluk držel. V rukách měl zaryté nehty, pod okem má monokl,“ podivuje se maminka Lucie.

Ředitel nemocnice Zdeněk Jiříček mámě Milana vyjádřil politování, že k údajnému incidentu mezi chlapci došlo. „Hlavně je třeba, aby situace neměla negativní dopad na malého Milana,“ řekl.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání