Letošní ročník přednášek si pochvalovala spousta návštěvníků. Zejména přednáška o výběru partnera přilákala nezadané ženy toužící najít si pana ideálního. „Na fesťáku jsem samozřejmě zejména kvůli hudbě. Ale o to zajímavější je to vyžití. Když se vám nezamlouvá tahle kapela, zajdete na alternativní stage a nebo na přednášky. A přednáška o tom, jak nechybovat ve výběru? Jednoznačně je jasné, že to přitáhne. Všichni toužíme po lásce,“ prozradila Hanka, která právě mířila k dalšímu hudebnímu pódiu. 

Přednáška od vedoucího poradny pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Petra Šmolky zmiňovala opakované chyby špatných rozhodnutí ve volbě protějšku. „Byl bych rád, kdyby si odnesli alespoň pár informací, jak se vyhnout partnerským výběrům, jejichž šance na harmonický společný život se limitně blíží nule. Jaký vliv mají původní rodiny, jak rozpoznat nejrizikovější typy partnerů, v jakém prostředí a jak se seznamovat, v té souvislosti zřejmě i cosi o takzvaných doplňkových formách seznamování,“ prozradil PhDr. Petr Šmolka.

Festival Mezi Ploty letos přináší divákům 14 scén s nadupaným programem. Návštěvníci se tak mnohdy ani nemohli rozhodnout, který z nich je pro ně právě zajímavější. „Škoda, že se nedá rozdvojit, zrovna teď bych byla nejraději na třech místech naráz,“ povzdechla si Sára (25), která prožila akci bez momentu nudy.


Přestože letošní ročník má obrovský úspěch, před pár lety nebylo jisté, zda-li se dalšího ročníku festival dožije. Ekonomická krize způsobila rozpad celého organizačního týmu a vyhoření. A tak nakonec v roce 2013 došlo ke zrušení festivalu. Ale organizátor Robert Kozler i přes nepřízeň osudu popadl druhý dech, dostal chuť rozvíjet nápad dál.

A tak v roce 2014 vznikl nový koncept, který není jen o kulturním zážitku, ale také o množství přednášek na témata, která lidi v životě trápí. „Díky vlastní zkušenosti s vyhořením jsem si řekl, že nestačí jen obnovit to, co tady bylo. Chci aby Ploty nejenom bavily, ale také komunikovaly o něčem podstatném a aspoň trochu pomáhaly lidem, kterým životní trable přerůstají přes hlavu,“ svěřil se organizátor Robert Kozler.

V sobotu 28. května zahrály na hlavní scéně i české známější kapely jako například Krucipüsk a Divokej Bill. Neděle návštěvníkům přináší například koncert Kapitána Dema, Lenku Dusilovou, Sto zvířat a Michala Hrůzu.
Fotogalerie
4 fotografie