Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Z psychiatrické léčebny v Dobřanech utekl vážně nemocný pacient

Z psychiatrické léčebny v Dobřanech utekl vážně duševně nemocný pacient.
Z psychiatrické léčebny v Dobřanech utekl vážně duševně nemocný pacient.  (Autor: Policie ČR)
Autor: dce - 
17. února 2016
18:38

Už od neděle policisté pátrají po osmadvacetiletém Janu Havlíčkovi, který se nevrátil z vycházky během svého pobytu psychiatrické nemocnice v Dobřanech. Muž je vážně psychicky nemocný a je závislý na drogách.

Havlíček je v nemocnici hospitalizován dobrovolně a není nebezpečný ani sobě ani svému okolí. Naposledy byl spatřen v půl třetí odpoledne v areálu nemocnice, když šel na povolenou nedělní vycházku. Do pěti hodin se měl vrátit, ale zmizel a nepodal o sobě žádnou zprávu.

 

"Muž je zbaven způsobilosti k právním úkonům. Trpí závažným duševním onemocněním a je závislý na užívání omamných a psychotropních látek," uvedl policejní mluvčí Jan Koželuh.

 

Havlíčkovi nevzniká nebezpečí ani tím, že přerušil svou léčbu. Z nemocnice už utekl jednou. Muž je menšího vzrůstu a střední postavy. Má blond vlasy a modrozelené oči.

 

"V případě jakékoliv informace k pohřešované osobě prosím kontaktujte jakoukoliv služebnu Policie České republiky nebo volejte na bezplatnou linku Policie České republiky číslo 158," dodal mluvčí.

Z psychiatrické léčebny v Dobřanech utekl vážně duševně nemocný pacient. Z psychiatrické léčebny v Dobřanech utekl vážně duševně nemocný pacient. | Policie ČR

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání