Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Střelba na dům lobbisty Ulčáka zůstane nepotrestaná: Kulka ho minula o centimetry

Autor: ČTK ljš - 
4. května 2016
08:10

Policisté nevypátrali, kdo na konci roku 2014 střílel na dům podnikatele a lobbisty Martina Ulčáka v Praze 6. Případ proto odložili. Kriminalisté střelbu vyšetřovali jako pokus o vraždu.

Pachatele se vypátrat nepodařilo. S tímto rozhodnutím policie se ztotožnila státní zástupkyně. V případě, že se objeví nové skutečnosti, se bude v prověřování pokračovat,“ uvedla mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Štěpánka Zenklová.

Ulčák měl podle Radiožurnálu obrovské štěstí, kulka ho minula o pár centimetrů. Proletěla oknem a zasáhla televizi, nikoho nezranila. Podnikatel nechtěl střelbu na svůj dům v pražské Divoké Šárce komentovat, na objasnění si ale najal soukromé detektivy.

Podle Rozhlasu navedli policii k tomu, aby si pozvala k podání vysvětlení i bývalého šéfa Sazky Aleše Hušáka. Proč zrovna jeho, ale není jasné. Hušák měl s Ulčákem v minulosti obchodní spory. Ulčák se kromě Hušáka dobře znal i s odsouzeným lobbistou Romanem Janouškem.

Ulčák se po revoluci 1989 stal předsedou Socialistického svazu mládeže (SSM). V lednu 1990 socialistickou organizaci přejmenoval na Svaz mladých, za dva roky v ní skončil.

salto ( 4. května 2016 14:39 )

Ulčák se po revoluci 1989 stal předsedou Socialistického svazu mládeže (SSM). V lednu 1990 socialistickou organizaci přejmenoval na Svaz mladých, za dva roky v ní skončil - NEBOŤ UŽ NEBYO CO UKRÁST

henryj ( 4. května 2016 09:28 )

Právě proto by měl být vypátrán a potrestán.Takovou chybu!!!!,nelze odpustit!!!

moiaza ( 4. května 2016 09:23 )

 Nikomu smrt nepřeji. Dokonce ani Kalouskovi. A to je co říct. Ovšem v případě Ulčáka, co by se vlastně stalo? Bylo by o jednoho tuneláře míň. Ukradené peníze se nyní perou v malebné vesničce pod Ondřejníkem, kde demonstruje svou finanční moc. Z kopce "Tábor" je nádherný výhled na ulčákovice a jeho vyprané prachy SSM. Měl jsem čest si to v klidu prohlédnout.

krat5 ( 4. května 2016 08:49 )

Možná by mohl také vysvětlit, kam se poděl mnoha milionový majetek z bývalého SSM.

dylina ( 4. května 2016 08:25 )

K čemu takový lidé tady jsou? Jen hrabou pod sebe a v podstatě okrádají nás všechny.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání