Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Chtěl mě políbit, tak jsem ho ubodal, vysvětloval vrah. Pak si oblékl šaty oběti

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK ljš - 
15. března 2016
11:55

Vražda kvůli sexuální orientaci? Krajský soud v Liberci začal projednávat případ smrti šedesátiletého muže, kterého podle obžaloby loni v květnu v jeho bytě v Liberci-Vratislavicích ubodal 11 ranami jeho známý, jednapadesátiletý František Fejfar. Obžalovanému hrozí až 20 let vězení nebo výjimečný trest. Muž, který se stal obětí vraždy, byl v částečném invalidním důchodu.

Fejfar odmítl vypovídat s odůvodněním, že vše už uvedl na policii. Tam se k činu přiznal, podle jeho verze ale dopředu vraždu neplánoval.

Protokoly z přípravného řízení soudkyně četla. Podle nich se obžalovaný seznámil se zavražděným mužem asi rok před vraždou v restauraci, kde Fejfar pracoval v té době jako číšník. Doma u něj byl Fejfar asi pětkrát. Při poslední návštěvě, loni 12. května, ho prý majitel bytu při odchodu chytil za límec a se slovy, že se mu líbí, ho chtěl políbit na ústa.

V reakci na to vzal Fejfar nůž z kuchyňské linky a bodl druhého muže do krku. Další rány si prý nepamatuje. Rány směřovaly na hlavu, hrudník, břicho, záda i ruce. Fejfar o sobě tvrdí, že je heterosexuál a o homosexuálních sklonech svého hostitele nevěděl.

Po činu ze sebe Fejfar sundal zakrvácené věci a oblékl si čisté, které patřily zavražděnému. Z peněženky své oběti vzal 4800 korun v hotovosti a z bytu si odnesl věci za více než 12.000 korun - televizor a notebook, prášek na praní, deodoranty či maso z mrazáku. Do bytu se pak Fejfar, který bydlel ve čtvrti Rochlice, vrátil ještě jednou a odnesl si myš a nabíječku k notebooku.

Fejfar byl v minulosti už dvakrát ve vězení za majetkovou trestnou činnost a neplacení alimentů. V tomto případě je stíhán vazebně. Soud dnes a ve středu bude pokračovat výslechy svědků a znalců.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání