Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nejdřív sekerou zaútočil na lidi v autě, pak i na ústecké policisty

Nejdřív sekerou zaútočil na lidi v autě, pak i na ústecké policisty. (ilustrační foto)
Nejdřív sekerou zaútočil na lidi v autě, pak i na ústecké policisty. (ilustrační foto)  (Autor: Internet)
Autor: dce - 
5. ledna 2016
13:24

Prvního ledna městská policie v Ústí nad Labem vyjížděla k hlášení agresivního muže, který na lidi v autě útočí sekerou. Stejně se pak rozháněl i po strážnících, kteří ho ovšem rychle zpacifikovali.

Novoroční dopoledne v Ústí nad Labem bylo pro městskou policii velmi živé. Obdrželi hovor s oznámením, že v ulici Hrbovická ohrožuje muž posádku automobilu sekerou. Strážníci na uvedeném místě ale nikoho nenašli, začali tedy pátrat v okolí.

"Asi za dvě minuty si strážníci ze skupiny operačního zákroku všimli v ulici Marxova neznámého muže, který u místní trafostanice sekerou sekal do visacího zámku a něco nesrozumitelného vykřikoval," uvedl mluvčí městské policie Jan Novotný.

Hlídka u muže zastavila, a když vystoupila z vozu, muž se na ně vrhl se sekerou v rozpřažených rukách a slovy "tak pojďte". Strážníci proti němu použili donucovací prostředky a muže zpacifikovali.

"Šetřením bylo zjištěno, že se jedná o Marka Č. (1993), bytem Trmice. Vzhledem k tomu, že jmenovaný neustále mluvil o věcech, které nedávaly smysl, a vykazoval známky požití alkoholu nebo jiné návykové látky, byla na místo přivolána zdravotní záchranná služba, která si dotyčného převezla do Masarykovy nemocnice na oddělení psychiatrie k vyšetření," doplnil mluvčí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání