Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mrtvolu nechali v koupališti plném dětí: Policisty čeká vyšetřování!

Autor: Richard Veselý, Pavel Ryšlink - 
15. června 2015
05:03

Skandál, jaký nemá obdoby! To je policejní zásah na koupališti Štěrkoviště v Otrokovicích. Policisté tam tři hodiny nechali ve vodě plavat mrtvolu, zatímco se 3 metry od ní koupaly rodiny s dětmi.

Sobotní koupání v Otrokovicích mělo hororovou pachuť. Obrázek hrajících si dětí a odpočívajících rodin dokreslovalo tělo utopence se vztyčenou rukou, jen částečně zakryté plachtou.

Podle odborníků se jedná o těžko pochopitelný skandál. „Něco takového jsem za 37 let své praxe nezažil,“ řekl Blesku emeritní policejní rada Miloslav Dočekal. „Normální postup v takovém případě je okamžité uzavření celého prostoru a co nejrychlejší vyzvednutí těla z vody. Je zcela nemyslitelné, aby bylo tělo ponecháno uprostřed koupajících se lidí a zejména dětí,“ vysvětlil.

Voda měla v sobotu 21 °C, vzduch 31 °C... Zasahující policisty teď čeká vyšetřování. „Okolnosti policejního zákroku budou šetřeny Odborem vnitřní kontroly PČR. Pokud bude zjištěno pochybení, budou policisté potrestáni v kárném řízení,“ řekla Blesku policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Koupáním dětí vedle mrtvoly ale „problém“ policistů neskončil... Po vytažení leželo podle svědků tělo, aniž by bylo zakryto, dvě hodiny na pláži. A poté, co ho koroner ohledal, další dvě hodiny, než ho pohřební služba odvezla.

Lidé se ptali: Mrtvý muž? A kde?

Policie nechala tělo utopeného bezdomovce (†31) plout na hladině přibližně tři hodiny, než ho hasiči konečně vynesli z vody. Tělo bylo ve vodě už od čtvrtečního večera, kamarádi jeho zmizení nenahlásili a ukradli jeho věci. Až v sobotu dopoledne vyplavalo na povrch. Lidé si mrtvoly většinou nevšímali. „Mrtvola, jaká mrtvola? Jé, tak to jsem si ani nevšiml…,“ řekl s úsměvem tatínek dvou koupajících se dětí. „No jo, mohli to dát někam jinam, ale co se dá dělat,“ řekla na dotaz TV Prima další návštěvnice koupaliště.

pipa111 ( 15. června 2015 18:05 )

Toma?_Potyka ( 15. června 2015 13:10 )

 Možná si policajti mysleli, že se potápí na čas ...

majojo ( 15. června 2015 12:58 )

Snad málokterý bezdomovec se jde koupat s černou rukavičkou na paži. Ta ruka doufejme patří tomu ubohému policajtovi, který na mrtvolu navlékl fólii. A bulváři z toho hned udělají aféru, které žádný prodejný vládní úředník neodolá. Takže policajti mají průser. Příště se vám na takovýhle prkotiny vyserou.

marie60 ( 15. června 2015 12:21 )

já jsem taky z Moravy a pokud bych viděla ve vodě plavat mrtvolu, tak bych rychle odešla ale napřed bych asi seřvala rodiče dětí a poliše...tohle je fakt dání někomu přes tlamu.

marie60 ( 15. června 2015 12:17 )

ODETKO.ODETKO..Ty jsi mě dorazila !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání