Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hledají muže, který se v Jihlavě pohyboval na místě vraždy: Může být nebezpečný

Autor: ČTK, Jiří Čada - 
23. března 2015
15:14

Ve tmavé bundě a s batohem na zádech odcházel od prodejny. Poznávací znamení: Kouří elektronické cigarety. Kriminalisté pátrají po muži, který se v Jihlavě v polovině března podle kamerových záznamů pohyboval v okolí místa vraždy. Policie zároveň varuje: Může být nebezpečný!

Tělo zavražděného šedesátiletého muže bylo nalezeno v sobotu 14. března po 16:00 uvnitř prodejny Chytrý kuřák ve Dvořákově ulici. Na záběrech kamer pořízených o den dřív je hledaný muž vidět v okolí prodejny a také uvnitř. ČTK to dnes oznámila krajská policejní mluvčí Dana Čírtková. Z výsledku pitvy a výslechů svědků vyplynulo, že oběť zemřela násilnou smrtí už v pátek 13. března v odpoledních hodinách. Tělo v prodejně našla mužova kolegyně o den později.

„Z provedených výslechů a z vyhodnocení analýz kamerových záběrů vyplynulo, že v okolí prodejny a také uvnitř prodejny se v době, kdy mělo dojít k vraždě, pohyboval podezřelý muž. Po jeho totožnosti nyní kriminalisté pátrají a obracejí se o pomoc na širokou veřejnost,“ uvedla mluvčí Čírtková.

Video Policie pátrá po podezřelém kvůli vraždě v Jihlavě - Policie ČR
Video se připravuje ...

Hledaný muž je podle popisu ve věku mezi 50 a 60 lety. Měří zhruba 180 centimetrů, má zavalitější postavu. V době, kdy se podle policie pohyboval v blízkosti místa činu, měl plnovous. Na sobě měl modré riflové kalhoty, světlý svetr a delší tmavě hnědou nebo černou, zřejmě koženkovou bundu a tmavou čepici s kšiltem. Nesl batoh. „Není vyloučeno, že tento muž od doby, kdy k násilnému trestnému činu došlo, změnil svůj zevnějšek, včetně oblečení,“ pokračovala mluvčí.

Muž kouří elektronické cigarety. Kriminalisté žádají o pomoc lidi, kteří se ve Dvořákově ulici v Jihlavě pohybovali v pátek 13. března v době od 16:00 do 17:30 a všimli si čehokoliv podezřelého. Lidé mohou volat na tísňovou linku 158. „V žádném případě se tohoto muže nesnažte sami zadržet, protože by mohl být pro své okolí nebezpečný,“ doplnila policejní mluvčí.

„Máme strach, vrah je na svobodě a policisté nám nic nechtějí říci. Dokonce nevíme ani jakým způsobem byl ten člověk zavražděn,“ uvedla jedna z obyvatelek domu, kde k tragické události došlo. Policisté se do oznámení výsledků nařízené pitvy domnívali, že prodavač zemřel na zástavu srdce. Případné svědky žádají o jakékoliv informace o hledané osobě na linku 158.

vrahrychtar ( 23. března 2015 18:55 )

az ho potkam tak mu palici urazim zeleznou trubkou, prece nebudu cekat na neschopne nepomahace a nechranice

valdom_hayzle ( 23. března 2015 15:49 )

"Dokonce nevíme ani jakým způsobem byl ten člověk zavražděn" - a k čemu by ti to asi bylo, ty stará semetriko?

gogo ( 23. března 2015 15:42 )

Doufám, že ho najdou ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání