Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vražda lupiče 77 milionů: Zakopali ho i s důkazy!

Autor: Petr Podroužek - 
22. března 2015
05:00

Na nohou je Drásov na Brněnsku. Policisté tu na skládce vyhrabali mrtvolu. Byla zabalena do igelitového pytle. Tělo podle všeho patří Robertu Hicklovi (†37). Ten byl podezřelý z loupeže 77 milionů v roce 2006.

Vůz bezpečnostní služby Brink’s C.L. ČR přepadlo 9. srpna 2006 pět maskovaných pachatelů. Autem přehradili dodávce cestu v úseku mezi Slavkovem a Rousínovem. Měli policejní kombinézy, kukly a na autě nápis Policie. Celých 77 milionů si lupiči odnesli pod pohrůžkou užití protitankové střely. Nikoho nezranili. A pak se po nich slehla zem. Až doteď, kdy v Drásově policie nyní nalezla zahrabané tělo jednoho z možných pachatelů.

„Policisté tady hledali tělo už dvakrát i se psy, ale bez úspěchu. Celý pozemek hliněné navážky, která je tady jen pět roků a patří dalšímu z podezřelých, rozorali. Zavražděný byl zahrabaný asi dva metry hluboko v igelitovém pytli. Údajně to prozradil bratr zavražděného, který je už za mřížemi. Asi se lupiči nedohodli na přerozdělování ukradených peněz a někdo na to doplatil. Nedaleko se prý našla i roznětka použitá ze zbraně při přepadení,“ řekl včera u skládky Nedělními Blesku muž z Drásova.

Pozemek patří údajně firmě Romana Dolíhala. Tento podnikatel je také podezřelý, že se loupeže zúčastnil.

Jako v Palermu

„Nebyla jsem u toho, policie měla vše obšancované. Nějaké tělo se tady našlo, prý to dávají do souvislosti s loupeží, ale jde to mimo mě. Máme informace, že majitel pozemku je údajně ve vazební věznici v Praze. To víte, bylo tady kolem toho živo, jako v Palermu,“ řekla včera Martina Bočková, starostka Drásova.

Našli jen přepravníky

Policie nyní o celém případu mlčí, nebo vydává nic neříkající prohlášení. Nicméně po loupeži bylo vyslechnuto 150 svědků. Později se podařilo vypátrat přepravníky, ve kterých byly peníze uloženy. Pachatelé je vyhodili v lese u Velkého Meziříčí.

zkzkz ( 22. března 2015 12:10 )

zkzkz ( 22. března 2015 12:06 )

zkzkz ( 22. března 2015 12:06 )

zkzkz ( 22. března 2015 12:05 )

lunatic ( 22. března 2015 11:58 )

Takovéto jednání já jednoznačně odsuzuji -domnívám se,že si stačilo vsadit,třebas ty Euromiliony-výhry jsou již snad? dostatečně vysoké na to,aby lidé vůči sobě postupovali ohleduplně !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání