Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Strážník v Přerově střílel na psa: Trefil mladíka do hlavy!

Autor: ČTK, lm - 
10. ledna 2015
20:33

Chtěli zastřelit psa, ale trefili majitele! Tak popsala očitá svědkyně incident, při kterém strážníci přerovské městské policie použili při zásahu služební zbraň a postřelili třiadvacetiletého muže. Ten bohužel svým zraněním na místě podlehl.

Strážníci vyjeli do baru v ulici Komenského kvůli rušení nočního klidu, kterého se údajně dopouštěli podnapilí lidé. "Hlídka byla navíc ohrožována psem, a proto strážníci použili služební zbraň," uvedla krajská mluvčí policie Marta Vlachová. Jeden ze strážníků byl při zásahu zraněn.

„Na strážníka, který se snažil aktéry bitky usměrnit, zaútočil pes jednoho z mladíků, který zřejmě bránil majitele. Nebyl na vodítku, a protože se útok opakoval, vytáhl strážce zákona zbraň, a chtěl psa zastřelit. Jenže kulka zřejmě nešťastnou náhodou zasáhla majitele," popsala událost očitá svědkyně incidentu pro Denik.cz. Postřelenému muži už nebylo pomoci, zemřel na místě. Podle dostupných informací ho kulka zasáhla do hlavy.

Pro server Nejlepsi-adresa.cz pak promluvila dívka, jejíž maminka zavolala policii. "Před půlnocí se před barem Lumír strhla bitka asi deseti až patnácti opilých lidí, celou událost jsme sledovali z okna. Křičeli a rvali se mezi sebou, a protože bitka neustávala, přivolala moje maminka na pomoc strážníky městské policie. Asi pět minut po telefonátu přijely k místu dva vozy. Strážníci vystoupili z aut a začali se se skupinkou lidí, ve které byli jak muži, tak i ženy, bavit. Do chumlu začal zasahovat i pes zastřeleného, byl to nejspíš ohař. Snažil se svého pána vytáhnout ven. Poté se oddělil a běžel ke strážníkovi, který ho praštil nejspíše obuškem. Pak už jsme jen uslyšeli výstřel a uviděli osobu, která padla k zemi...," popsala.

"V současné době nebudeme sdělovat bližší podrobnosti k případu," uzavřela policejní mluvčí. Případem se nyní budou zabývat kriminalisté a odborníci.

uslepekravy ( 12. ledna 2015 19:21 )

To je z té tolerance při testech a zkouškách. Zpřísnit je třeba.

pavlos.13 ( 12. ledna 2015 17:40 )

Pro karassidlo/:::: skoda ze jsi tam nesedel ty ty debile,jestli ti pripada normalni aby kdejaky mestak strilel do lidi,a pritom miri na psa,tak jsi labilni aji ty,nebo jsi taky mestak.ti magori netrefi z peti metru stodolu a tak to vypada,do hajzlu s nema. 

evita5555 ( 12. ledna 2015 13:56 )

No ešte že nezabil toho psa, lebo pes sa choval normálne, ale majiteľ bol asi ožratý debo. Štvať psa na policajtov, alebo na kohokoľvek, to môže len idiot.

aluman ( 12. ledna 2015 12:37 )

Proč zrušit. Stačí reorganizovat. Městskejm dát do ruky maximálně pendreky, to jim při botičkování aut a buzerování pejskařů stačí a na víc stejně nemají, státní skutečně zprofesionalizovat, řádný výcvik, řádné psychotesty, vysoká úroveň, odpovídající platy.

6010 ( 12. ledna 2015 09:33 )

Pojďtme a zasaďme se o to, aby zrušili státní i městskou policii.To tu pak bude džungle, již se na to těším.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání