Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Otec mladíka, kterého zastřelil strážník: Kluci dělali svou práci, jsem na ně pyšný!

Autor: ČTK, simao - 
22. prosince 2014
15:41

Strážník Pavel K. byl dnes obviněn, hrozí mu až výjimečný trest. Ve Vysokém Mýtě zastřelil Radka S. (†21), pro kterého truchlí jeho rodina a blízcí. Otec zabitého mladíka vzkázal přes Facebook, že je na své syny pyšný. Druhý syn Lukáš – stále leží v nemocnici. 

Roman S. je kameramanem na FTV Prima. Se svou bolestí se svěřil na Facebooku. „Je to hrozné, ale moji kluci, i když to dopadlo takhle moc tragicky, udělali svoji práci naprosto dobře a přesně, jsem na ně moc pyšný. Ten blázen střílel na čtyři lidi, kdyby začal střílet v klubu, kde bylo cca 130 hostů, myslím, že by obětí bylo více – Ochránili je i účinkující, i když za to zaplatili cenu nejvyšší, svůj život a zdraví,“ napsal Roman S., otec Radka S. (†21), na Facebooku.

„Tenhle úsměv jsem na něm zbožňoval. Teď jen prázdnota...,“ komentoval pan Roman na jednu z fotek svého syna. „Ku*va moc to bolí,“ ulevil si zdrcený rodič pod dalším snímkem...

Střelec Pavel K. se o víkendu s přáteli domáhal vstupu zdarma do zábavního podniku v Pivovarské ulici ve Vysokém Mýtě. A to patrně pořádně zostra. Ochranka to ale odmítla, nedbala ani vytaženého průkazu městské policie. Poté došlo na strkanici a zazněly výstřely. Radek S. zemřel, jeho bratr Lukáš leží v pardubické nemocnici. Útočník jej postřelil patrně v době, kdy poskytoval Lukáš svému bratrovi první pomoc.

Otec zastřeleného mladíka chválil své syny na Facebooku Otec zastřeleného mladíka chválil své syny na Facebooku | Facebook

Střelce obvinili z vraždy. Hrozí mu výjimečný trest!

Pardubická policie dnes obvinila strážníka Pavla K. z vraždy. Hrozí mu 15 až 20 let vězení nebo trest výjimečný, řekla ČTK krajská policejní mluvčí Jitka Vavřinová. Starosta města František Jiraský v neděli uvedl, že skutečně šlo o městského policistu, který je držitelem zbrojního pasu, měl u sebe soukromou zbraň a nebyl v době incidentu ve službě.

Podobnou tragickou událost nikdo ve městě nepamatuje a strážník byl bezproblémový, dodal starosta. Policie následně zadržela dva muže a po střelcově obvinění dnes podá návrh, aby byl obviněný strážník stíhán vazebně. Druhého zadrženého ještě kriminalisté vyslýchají.

Policie i rodina prosí svědky o pomoc

„Vzhledem k tomu, že se výpovědi zatím vyslechnutých svědků rozcházejí, žádáme případné další svědky incidentu, aby se přihlásili se svým svědectvím kriminalistům prostřednictvím linky 158,“ požádala svědky policejní mluvčí Vavřinová.

Svou vlastní výzvu pak zveřejnil i druhý bratr zavražděného – Roman S. A sdílel ji na Facebooku i Radkův táta. „Přátelé, kamarádi, všechny vás moc prosím, pomozte nám ty vrahy usvědčit. Pokud někdo máte, kdokoliv, jakékoliv informace k tragédii, která se stala a stálo to život mého brášky a druhý bojuje o život. Všechny moc prosím a předem děkuji. Roman. Bratr,“ napsal opět na sociální síť.

lobotom ( 5. ledna 2015 00:39 )

Jůesesej náš vzor - dáme bouchačku každýmu idiotovi, co si o ní řekne. Buď bez jakýchkoliv testů, nebo po zjevně nedostatečných, každému vraždychtivému psychopatovi. V Česku jsou nejliberálnější podmínky v Evropě.

zelena.karkulka ( 23. prosince 2014 22:14 )

můj spolužák z ZŠ šel taky k městským,všichni jsme s divili,že ho vzali,celou ZŠ sotva prolezl se 4

4858 ( 23. prosince 2014 01:35 )

Chtějí měřit rychlost aut-neskutečný

4858 ( 23. prosince 2014 01:33 )

Žádný vygumovaný blbec nesmí mít v ruce pistoli i když ji použije proti třeba dalším vygumovancům zbytečná tragedie

kraken666 ( 23. prosince 2014 00:13 )

Nechci se moc vtírat ,ale když je tady řeč o mrtvole . † Pohřební služba KRAKEN † (Praha 5) . . .☠ PŘIJEDU.☠.UMEJU.☠.OBLÍKNU.☠.ODVEZU.☠.ZAKOPU.☠.SEŽEHNU. . .. ..................................█ ................................ ................................. █ ................................ ................................. █ ................................ ............................███████ ... ..... ....................... ..................................█ ................................ ................................. █ ................................ ................................. █ ................................ ................................. █ ................................ ................................. █ ................................ ................................. █ ................................ . . . ........KVALITNÍMU ŽEHU A POHŘBU ZDAR!!!!!!!¸♥☼♥¸♥☼♥¸♥☼♥¸♥☼♥ . . . . . ...tel .607 666 666.................................email: kraken@tiscalli.cz

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání