Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Barták o plánování vraždy Šándora: Šlo o opilecké blábolení!

Autor: ljš, rvs - 
12. listopadu 2014
11:50

Osmi ženám udělal ze života peklo, tím ale úchylný doktor Jaroslav Barták neskončil. Po svém uvěznění začal plánovat tři vraždy a několik vydírání, aby se pomstil těm, kteří ho dostali do vězení. Mimo jiné bezpečnostnímu expertovi Andoru Šándorovi.

V Liberci dnes začal soud s lékařem Jaroslavem Bartákem. „Nikoho jsem zavraždit nechtěl, šlo o debaty v alkoholovém opojení,“ vysvětloval soudu.  Alkohol podle Bartáka není ve vězení problém koupit.

Dva litry vodky se prý dají ve věznici pořídit za 2000 korun. Jeho spoluvězni, kteří dnes vypovídali, ale řekli, že o takových obchodech nic neslyšeli. Alkohol u Bartáka neviděli, opilý prý přicházel jen z návštěvní místnosti. Dříve dokonce prohlásil, že za peníze může za mřížemi bez problémů souložit i s bachařkami.

Podle obžaloby plánoval Barták vraždy loni od října do listopadu ve vazební věznici v Liberci. Násilnou smrtí měli zemřít bývalý šéf vojenské tajné služby Andor Šándor, advokát Oldřich Choděra a pravoslavný kněz z Teplic Eugen Freimann.

Šílený doktor zadal vraždu tří nenáviděných oponentů recidivistovi Miloši Levkovi, se kterým seděl. Ten ale místo provedení poprav všechno nahlásil policii. Barták údajně zadal i přesné instrukce, jak mají být oběti zavražděny. Jeden člověk měl být ubodaný v metru, další otrávený alkoholem, třetí nejdřív mučen a po vydání 50 milionů popraven. Obětí násilí se měl stát i Bartákův bývalý společník z modřanské polikliniky. Toho měl Levko přivázat za traktor a vozit ho po poli, dokud nevydá 23 milionů.

Vydíráním plánoval získat přes 80 milionů korun, které mu měly pomoci k útěku z vězení a vycestování do ciziny, konkrétně do Běloruska.

Bartákova objednávka vraždy samotného Šándora před rokem rozhodně nenechala chladným. „Byl jsem ujištěn policií, že celá věc je pod kontrolou, ale neberu to na lehkou váhu,“ přiznal tehdy Blesk.cz s tím, že je připraven bránit se sám. „Dělám si vlastní bezpečnostní opatření. Ale o těch rozhodně nebudu mluvit,“ dodal pro Blesk.cz.

Barták je nyní ve vězení. Loni byl původně potrestán 14 lety za znásilňování a vydírání svých asistentek, Nejvyšší soud ale letos v létě trest zmírnil na 12 let a částečně rozsudek zrušil. Údajný pokus o znásilnění a nebezpečné vyhrožování jedné bývalé asistence znovu projedná Městský soud v Praze. Soudy Bartáka loni potrestaly za šest znásilnění, pět případů vydírání, sexuální nátlak, nebezpečné vyhrožování a manipulaci s omamnými látkami. Trestná činnost se odehrála v letech 2006 až 2011.

pupak ( 3. prosince 2014 17:55 )

Třeba se sám sobě takhle líbí, co my víme?

tenzmrtodvedle ( 16. listopadu 2014 21:12 )

Kdyz to byl takovej schopnej Doktor,proc si nevynalezl neco na tu ukrutne hnusnou drzku? Ten ma na ksichte alespon 100 bradavic

adam.jacques ( 13. listopadu 2014 23:26 )

Doktor Čuně je fakt sexy!

salto ( 13. listopadu 2014 09:43 )

Pokud se zrovna nepoští

ninka64 ( 12. listopadu 2014 23:51 )

Dryml není socan!!!!Přestoupil do strany SPOZ z které byl vyloučen a tudíž je teď nestraník, ale to, že je to podobný zmetek s tím souhlas.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání