Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Brutální útok v Plzni: Martina kyselinu vdechla!

Autor: zb, geok - 
26. listopadu 2013
05:01

Policisté stále nedopadli útočníka, který před týdnem polil kyselinou Martinu P. (25). A to i přesto, že hrůzným činem se zabývá speciální vyšetřovací tým.

„Nové poznatky k případu, které bych mohla od vyšetřovatelů sdělit, nemám,“ uvedla včera suše policejní mluvčí Ivana Telekešová.

Martina P. stále leží v plzeňské fakultní nemocnici. Žíravinou má poleptaný obličej, ruce a nohy. Údajně má i poškozené vnitřní orgány, protože měla kyselinu částečně také vdechnout.

Pachateli hrozí doživotí

Policisté po útočníkovi pátrají zatím bez úspěchu. Jde přitom o pachatele, který je velmi nebezpečný a útok si předem naplánoval. „Ze zjištěných skutečností je zřejmé, že osoba, která na mladou ženu zaútočila, se na svůj čin připravovala a již předem si musela opatřit koncentrovanou kyselinu,“ uvedla policejní mluvčí Jana Tomková s tím, že případ kvalifikovali jako pokus vraždy a pachateli hrozí až výjimečný trest. Policisté už vyslechli desítky lidí.

„Pachatel mohl utíkat z místa činu kolem dětského hřiště směrem do ulice Revoluční a pak dolů kolem základní školy na Rolnické náměstí. Není vyloučeno, že zde nebo někde v okolí nasedl do zaparkovaného auta a odjel,“ dodala Tomková.

naidka ( 26. listopadu 2013 11:15 )

hlavně pochytit češtinu. Píše se JI, krátké i.

setroseuros ( 26. listopadu 2013 11:03 )

tyhle veci by meli byt prodavany pod zamkem a pod prisnym dohledem!! na obcanku!! Jako zbrane!!! jinak se nebudu ani divit jestli se to stane priste nekomu jinymu!! a nebo treba tahle pachatelka, ci pachatel, zautoci zas na jinou sokyni!

samiraaaaa ( 26. listopadu 2013 10:32 )

Předpokládám, že to byla tekutá žiravina co se běžně prodává v drogerii a ta rozežere skoro cokoliv, hrůza jen pomyslet, že to té chuděře ten pachatel chrstnul do obličeje...určitě i přišla o zrak....je mi jí tak moc líto.-(((

oooo. ( 26. listopadu 2013 10:14 )

upřímně ta holka bude trpět po zbytek svého života a to neskutečně, poleptáním zasažené vnitřní orgány i plíce se nikdy zcela nezahojí... +vnějšek, x plastik, zděšení až se probere, neskutečná bolest- byl bych pro eutanazii,protože buď se s tím pak smíří,a bude veliká bojovnice- což si nedovedu představit, vzhledem i k vnitřním problémům orgánů, nebo si ihned sáhne na život sama. Nechápu lékaře, kteří nutí pacienta k životu, když jeho tělo to odmítá. Tady nebojuje o život ona, ale jen tým lékařů, to je neskutečné. Je mi jí nevýslovně líto.

popocatepetl ( 26. listopadu 2013 09:22 )

Chytí ho/jí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání