Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Proč muž polil ženě v Plzni obličej kyselinou: Msta, nebo zhrzená láska?

Autor: zb, simao - 
19. listopadu 2013
05:00

Neuvěřitelný útok žíravinou se odehrál včera ráno v Plzni. Před jedním z paneláků na sídlišti Lobzy neznámý muž polil ženu (25) chemikálií, patrně kyselinou. Oběť teď bojuje v nemocnici o život. Má poleptaný obličej, ruce a nohy. Lidé u okolí jsou zděšeni. A nejen oni se ptají - proč se tahle hrůza stala? Motivů, které přicházejí v úvahu, je hned několik.

Hnusný čin se odehrál před osmou hodinou ráno v ulici Pod Vrchem. „Muž přistoupil k ženě na ulici a vylil na ni neznámou tekutinu. Mohlo jít o kyselinu,“ řekla Blesku policejní mluvčí Jana Tomková. Jak přesně se útok odehrál, ale policie zatím nesdělila. Mluví se o tom, že agresor zaútočil na ženu v okamžiku, kdy seděla v autě. Buď jen otevřel dveře od vozu, nebo ji z auta vytáhl ven a pak ji polil žíravinou. Proč?

Verze 1: Msta kvůli práci

Jednou z verzí, proč k útoku došlo, je přitom to, že se ženě chtěl někdo pomstít. Souviset to mohlo třeba s prací ženy, která podle informací Blesk.cz údajně pracovala jako manažerka v personální agentuře. Mstil se někdo, s kým se dostala během své práce do styku?

Verze 2: Zhrzená láska

Další variantou je samozřejmě i zhrzený milenec. Jak Blesk.cz zjistil, žena, o jejíž identitě policie zatím mlčí, měla údajně za sebou v minulosti poměrně dramatický rozchod.

Verze 3: Loupežné přepadení

Vyloučeno však nadále není ani loupežné přepadení. Proč by však útočník použil právě kyselinu, není jasné. A tak to vypadá spíše na motiv nějaké osobní pomsty.  

Popis útočníka

Jistot v tomto případu není mnoho. Podle policie byl pachatel 175 - 180 centimetrů vysoký, mladší, štíhlé postavy, na sobě měl černé oblečení a černou kšiltovku, možná i kapucu. Jeho identita není známá. Vypadá to, že se před příjezdem ženy schovával za keřem a v momentě, kdy zastavila u chodníku, udeřil. 

Viděla ho oběť?

Lidé z paneláku si myslí, že útočník na ženu čekal. „Kouřila jsem z okna a viděla jsem, jak před vchodem do paneláku mezi tújemi stojí nějaký muž. Vypadalo to, že se tam skrývá a na někoho čeká. Byl v černé a černou čepici měl i na hlavě. Určitě to byl ten útočník,“ popisuje jedna ze svědkyň paní Jaroslava, co v pondělí zahlédla. Oběť útoku má přitom po řádění neznámého muže poleptaný obličej, nohy i ruce. V nemocnici bojuje o život.

hela52 ( 19. listopadu 2013 12:02 )

to jem zvědavá jestli ho chytnou a jestli jo tak dostane půl roku a za dobré chování je za měsíc doma.nebo ho dají na léčení a o víkendu bude mít vycházky.

y1xcvbnm ( 19. listopadu 2013 10:01 )

Jestli se ta paní tak opravdu jmenuje a já doufám že né, tak potěš pámbů, ale nevěřím tomu že by někdo nějaké jméno zveřejnil

setroseuros ( 19. listopadu 2013 08:55 )

je to strasne tragedie. Snad ho poznala a mohla by poskytnout jeho jmeno, kdyz se ji na okamzik prilepsi!

Zobrazit celou diskusi