Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kauza Papoušek: Syna (†22) zneužili, teď je mrtvý, tvrdí Lubomír

Autor: uá - 
14. srpna 2013
14:34

V Ústí nad Labem dnes pokračoval soud s osmičlenným gangem obžalovaným z loňského přepadení rodiny litoměřického podnikatele Jaroslava Papouška. Vypovídal i Lubomír B. (61), jehož syn Michal (†22) při loupeži zemřel.

Lubomír B., kterého spoluobžalovaný Josef C. (25) označil za organizátora akce a hlavu celého gangu, vinu popřel. „Myslel jsem si, že je C. kamarád mého syna. Ukázalo se ale, že je to hyena. Syna zneužil. Kvůli němu je teď mrtvý. Už nic nepoví,“ řekl. Proč C. proti němu vypovídá, proč právě jeho označuje za organizátora, prý nechápe. „Všechno si vymyslel. Podal jsem na něj trestní oznámení za křivou výpověď a křivé obvinění,“ dodal.

Vazbu označil za tortutu

Během své výpovědi Lubomír B. těžce oddechoval. Soudu se omlouval, že mu není dobře. "Ani moje psychika není po 15měsíční tortuře, jak by měla být," uvedl.

Tragický konec

Podle obžaloby měl gang vytipované objekty s větším množstvím peněz v hotovosti. Nejdříve chtěli vykrást vietnamského obchodníka, z toho ale sešlo. O den později vnikli v noci do domu Jaroslava Papouška. V domě se ale strhla bitka, po které jeden z útočníků, adoptivní syn Lubomíra B. Michal, zemřel.

Odškodné 7 miliónů

Jaroslav Papoušek žádá po obžalovaných nemalé odškodné - 7 miliónů korun. Peníze požaduje za zničený interiér domu, za léčení, protože on i jeho rodina byli při bitce zraněni a navíc mají dodnes psychické potíže, za ušlý zisk i za ušlé zakázky, neboť když se léčil, nemohl prý podnikat a dostal se kvůli tomu do finanční tísně, což se obžalovaným nelíbí. "Pan Papoušek pojal celou věc jako podnikatelský záměr," neodpustil si Lubomír B.

Soud je naplánován do konce srpna.

namoroman ( 14. srpna 2013 15:06 )

I kdyby se to vzalo jako podnikatelský záměr, tak ti grázlové by měli být odsouzeni odstrašujícím způsobem pro výstrahu dalším takovým... Jakýkoliv trest bude nedostačující

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání