Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Soud s mafiánským gangem: Loupež se zvrtla, Michal (†22) při ní zemřel

Autor: uá - 
13. srpna 2013
12:59

Přepadení rodiny litoměřického podnikatele Jaroslava Papouška (61) začal včera projednávat ústecký krajský soud. Na lavici obžalovaných usedlo osm lidí včetně Lubomíra B. (61), jehož adoptivní syn Michal (+22) při přepadení zemřel.

Podle obžaloby se gang chystal nejdříve oloupit vietnamského obchodníka, jehož krámek stejně jako další objekty jejich zájmu vytipoval Pavel F. (48). Obžalovaní doufali, že si odnesou 1,5 milionu korun. V prodejně ale bylo více lidí, než čekali, a tak raději odešli. O den později přepadli Papouškovy.

„B. říkal, že je Papoušek lichvář, že má doma v trezoru deset milionů,“ vypověděl Josef C. (25). Dodal, že doufali, že to jsou nelegální peníze, takže Papoušek nebude jejich ztrátu hlásit policii. Loupež se ale podle jeho slov zvrtla. V domě, do kterého vnikl společně s profesionálním hráčem hokeje, Bulharem Atanasem Atanasovem (23) a Michalem B., se strhla mela.

„Vydávali jsme se za policisty, měli jsme kukly a zbraně. Já měl paralyzér. Křičeli jsme, ať si lehnou na zem,“ popsal Josef C. Hluk probudil i dceru Papouškových Janu a jejího přítele Jana, který se pustil do Atanasova. „Srazil ho na zem. Atanasov ho pak praštil pažbou pistole.

Když jsem viděl krev, došlo mi, že tak to nemělo být. Že se to celé zvrtlo. Utekl jsem, Atanasovem běžel pryč také. Michala Papouškovi chytli a drželi ho,“ dodal. Když dorazila policie, byl už Michal mrtvý. Případ jeho smrti nebyl dosud uzavřen.

Hlavní líčení je naplánováno až do konce týdne. Obžalovaným hrozí za loupež a porušování domovní svobody až 12 let vězení.

alex0800 ( 19. září 2013 15:28 )

Kdo s čím zachází, tím také schází.. Být v demokratických Spojených státech zednářských, tak toho Papouška ještě vyznamenají, neboť zabil zloděje na svém vlastním pozemku, kam ho nikdo nezval.. Každý kriminálník přeci riskuje, že potká stejnou mrchu, jakou je on sám.. A když se tak stane, najednou jsou všichni svatoušci a vůbec nešli loupit.. Miluj bližního svého!! Jsme kurňa všichni lidé, tak se k sobě nechovejme jako prasata, jinak s těmi prasaty můžeme žít..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání