Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Další oběť metanolu: Muž (†59) zemřel při převozu do nemocnice

Metanolový kauza má další oběť. Je jí devětapadesátiletý muž ze Strakonicka
Metanolový kauza má další oběť. Je jí devětapadesátiletý muž ze Strakonicka  (Autor: ČTK)
Autor: ljš, ČTK - 
18. července 2013
15:42

Přes čtyřicet mrtvých a další desítky zničených lidských životů mají na svědomí obchodníci z pančovaným alkoholem. Jejich poslední obětí je starší muž ze Strakonicka. Policisté se snaží zjistit, kde se k alkoholu dostal.

Devětapadesátiletý muž ze Strakonicka zemřel ve středu po konzumaci závadného alkoholu. Je to první oběť v kauze metylalkoholu v Jihočeském kraji. "Muž zemřel při převozu do nemocnice. Dnešní pitva potvrdila, že smrt způsobila konzumace metylalkoholu," informoval jihočeský policejní mluvčí Milan Bajcura.

"Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení ve věci usmrcení z nedbalosti a zjišťují, kde byl alkohol opatřen," uvedl mluvčí. Muži se udělalo ve středu nevolno, začal ztrácet vidění a dostával křeče do těla.

Starší žena mu proto přivolala záchrannou službu, která mu však již nedokázala pomoci. "Podle zjištění kriminalistů zemřelý pravděpodobně mohl alkohol nakoupit nebo konzumovat kdekoli na Blatensku. Kriminalisté dělají vše proto, aby identifikovali zdroj této smrtící tekutiny," uvedl Bajcura.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání