Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Milion litrů nelegálního alkoholu! Policie našla pod zemí ukrytý poklad

Kriminalisté pátrají po nelegálních palírnách alkoholu a připsali si pořádný úlovek: Milion litrů!
Kriminalisté pátrají po nelegálních palírnách alkoholu a připsali si pořádný úlovek: Milion litrů!  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: simao, ČTK - 
21. května 2013
11:09

VIDEO: Vyšetřování smrtonosné metylové kauzy pokračuje, spolu s ním i zátahy proti nelegálním palírnám a skladům alkoholu. Celkem milion litrů přitom kriminalisté zadrželi na několika místech napříč Českem. A to i zabetonované pod zemí.

Ohromné množství nezdaněného alkoholu, který kriminalisté zadrželi, znamená i rozsáhlé daňové úniky - policie je odhadla na 300 milionů korun. O případu dnes informoval novináře šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta.

Ten uvedl, že v rámci vyšetřování však nová obvinění zatím nepadla. Majitelé objektů, kde se zakopaný "poklad" v podobě milionu litrů alkoholu našel, prý již byli obviněni během předchozích zátahů.

Kriminalisté přitom objevily sklady alkoholu důmyslně schované před zraky veřejnosti třeba v rozsáhlých podzemních nádržích. Museli se k nim prokopat. "Takový způsob uschování zde ještě nebyl," dodal Šlachta.

Třeba betonová nádrž v Háji u Duchcova na Teplicku má podle serveru idnes.cz délku 28 metrů a ukrývala se v hloubce od tři čtvrtě do dvou metrů pod vrstvami suti. Jak v případě Háje, tak u ostravského skladiště Likérky Daněk v Mariánských Horách jde přitom o prostory, které využívala firma Morávia-Chem.

Video  Milion litrů alkoholu objevili kriminalisté zabetonovaných pod zemí  - Policie ČR
Video se připravuje ...

hlinsko ( 21. května 2013 14:34 )

Teď aby někdo vymyslel kotel na pálení lihu - to bude nejlevnější topení ze všech ekologických paliv. A Rusové si s tím svým plynem můžou vytřít pr...

anka ( 21. května 2013 14:32 )

mate pravdu, vsude jinde ano...

hlinsko ( 21. května 2013 14:30 )

Všude jinde už by musel ministr financí, pod kterého spadá i celní správa dávnou abdikovat na svou funkci. Takovéto systémové selhání orgánů, které řídí, by neustál nikde na světě. Kalousi - ty prase zločinecký - táhni už do pr dele, než ti někdo vyvrtá 9mm díru do hlavy

hlinsko ( 21. května 2013 14:27 )

Něco jinýho jsou oficiální ovocné pálenice ty hlídaj, že jim neunikne ani litr, tam jsou celníci každý den a kontrolují a zapečeťují měřáky - tam je všechno vidět. A nějaké ty palírny v garážích, to nestojí vůbec za řeč. Horší je kšeftování s tím hnusným chemickým lihem, kterej je navíc karcinogenní - za to by měl být opravdu trest smrti - naprosto s tím souhlasím - a pevně věřím, že by to fungovalo. Těch, kteří by riskovali život, těch je hodně málo.

hlinsko ( 21. května 2013 14:19 )

Ty vole a když slavnejm sportovcům bankrotuje Baník, tak natáhnou ruku na rozpočet města (čili ze státního a z našich daní). Copak že ten trenér si teď nekoupil ten stadón z takto levně nabytých peněz aby zachránil své kolegy sportovce???

Zobrazit celou diskusi