Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Policie podruhé obvinila Čanigu z Likérky Drak: Krátil daně a lil chlast do kanálu!

Autor: shp, ČTK - 
3. května 2013
08:33

Na svatouška Pavel Čaniga rozhodně nevypadá. Policie podruhé obvinila jednatele Likérky Drak spojovaného s metanolovou aférou. Podle kriminalistů krátil daň a ohrozil životní prostředí. Hrozí mu až osmileté vězení.

Dnes to prohlásila mluvčí zlínské policie Jana Macalíková a dodala, že vyšetřovatelé nebudou navrhovat pro Čanigu umístění do vazby. Zlínský státní zástupce Roman Kafka řekl, že Čaniga není tentokrát stíhaný v souvislosti s metanolovou kauzou. Podle Macalíkové byla z daňových úniků obviněna i samotná Likérka Drak.

Chlast lil do kanálu

Likérka loni v září odvedla spotřební daň zhruba 3,7 milionu korun, Čaniga ale podle policie nepřiznal minimálně dalších 2,7 milionu korun. Kriminalisté na to přišli v souvislosti s incidentem, kdy na konci září zaplavilo asi 32 tisíc litrů alkoholu vypuštěného z Likérky Drak čističku odpadních vod v Bystřici pod Hostýnem. Bylo v něm údajně zhruba 9500 litrů čistého etanolu.

Metanolové obvinění odvoláno

Vypuštěný alkohol prý likérka skladovala bez dokladů, neprošel žádnou evidencí. Čaniga podle kriminalistů zaměstnancům přikázal, aby alkohol vylili do kanálu. Čističce tím vznikla škoda téměř 150.000 korun. Čanigovo první obvinění z šíření jedovatého alkoholu, který má na svědomí čtyři desítky zmařených lidských životů, bylo zhruba po měsíci zrušeno loni v listopadu.

zadnice ( 3. května 2013 10:58 )

Jak to že nesedí? To se čeká až uteče???

hlinsko ( 3. května 2013 09:07 )

Jsem zvědavej, jak ta metylová aféra dopadne. Je to jen o tom s kterými papaláši se dělili o lup. Ať mě nikdo neříká, že v tom nejeli celníci a ministerstvo financí zodpovědné z výběr spotř. daně z lihu. Čaniga v tom jel samozřejmě s Březinou, jen oblbuje nebo má nějaké nitky na někoho z politiky nebo z policie. Proto ho nechávají běhat po svobodě, aby mohl zametat stopy. Mnohem nebezpečnější je Rath - ten by mohl totiž ukrást další euromilióny.

Zobrazit celou diskusi