Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Další oběti metanolu? V Šumperku zemřeli dva bezdomovci

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, ljš - 
27. června 2013
13:02

Pančovaný alkohol zřejmě zabíjí i deset měsíců po vypuknutí metanolové kauzy. V Šumperku dnes byli nalezeni dva mrtví bezdomovci, další čtyři lidé skončili v nemocnici.

V Šumperku byli dnes nalezeni dva mrtví bezdomovci - žena a muž. Další čtyři lidé skončili s podezřením na otravu v nemocnici. "Společně popíjeli alkohol. Jeden z hospitalizovaných je ve vážném stavu," řekl krajský policejní mluvčí Josef Bednařík. Policisté nyní zjišťují, jaký alkohol lidé bez domova pili a kde k němu přišli.

Mrtvé a lidi s příznaky otravy objevili policisté v ranních hodinách na různých místech města. Policisté zjistili, že všichni ve středu večer společně popíjeli a poté se rozešli. "Ve Vikýřovické ulici byla nalezena třiatřicetiletá žena bez známek života, našel ji tam kolemjdoucí při cestě do práce. Třiačtyřicetiletý muž byl nalezen v Žerotínové ulici, také bez známek života," uvedl policejní mluvčí.

Další čtyři lidé byli převezeni do šumperské nemocnice s podezřením na otravu, jeden z nich je podle Bednarčíka v kritickém stavu. "V současné době je tam podezření na otravu alkoholem. Byla nařízena soudní pitva a těm čtyřem byly vzaty odběry. Budou se dělat rozbory, aby se potvrdilo či vyvrátilo, zda se jednalo o metylalkohol," doplnil mluvčí.

aluman ( 28. června 2013 02:38 )

To víš že jo Obchodníci začali vytahovat staré zásoby a stavějí je k popelnicím Navíc o metanol nešlo. Ošetřující lékařka to vyloučila. Nejspíš to někdo něčím "vylepšil" a úmyslně to tam na bezdomovce nalíčil. Vždyť kdo jiný by pil z demižonu od popelnic

andreslawicky ( 27. června 2013 15:13 )

A komu budou chybět?? Umřeli a je pokoj takový člověk není k ničemu stejně jako když vrhne černá matka pět ci.ká.ňat

aronak ( 27. června 2013 14:03 )

A je to tady, co hodně lidí předvídalo. Že by obchodníci začali vytahovat staré zásoby, které po raziích ukryli? Jen blázen si mohl myslet, že budou obchodníci vylévat lahve s alkoholem někde do kanálu.

jonn ( 27. června 2013 14:00 )

Zajímavé ,že nechcípnul ani jeden cikán.

dopdel ( 27. června 2013 13:57 )

Jsem popleta,příspěvek patřil k jinému článku!!!!

Zobrazit celou diskusi