Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Soud se žhářkou: Pokusila se doma upálit invalidní hluchou mámu

Autor: Jitka Pecharová - 
23. května 2012
22:41

O upálení vlastní matky (76) se pokusila letos na Tři krále Jana B. (42) v Bohuňově na Svitavsku. Založila požár v domě, kde s takřka hluchou a pohybově omezenou ženu žila.

Spící seniorka naštěstí včas oheň zpozorovala, zavolala hasiče, a i přes své postižení se dostala včas ven. Případ teď začal řešit hradecký krajský soud jako pokus o vraždu, v jehož pozadí bylo řešení složitého nepřátelského vztahu dcery s matkou.

„Stalo se po dlouhodobých sporech s mámou, které v ten den, kdy jsem to udělala, vyvrcholily,“ přiznala nezaměstnaná Jana B., která žila z důchodu invalidní ženy, se kterou bydlela pod jednou střechou. Obžalovaná si postěžovala, že ji matka jako dítě hodně bila a neustále něco vyčítala.

Mámě dala facku a bila ji vařečkou, pak zapálila dům

Napjatý vztah s matkou řešila Jana B. před požárem nejprve pitím vína, kterého za den vypila nakonec 1,5 litru. Akorát tím ale matku ještě víc naštvala. U ženy totiž byla nadměrná konzumace alkoholu častá, což se důchodkyni nelíbilo a zakazovala jí ho kupovat.

Došlo kvůli tomu  hádce, při níž se Jana B. dala mámě facku a vzala na ni vařečku. Tloukla ji s ní přes ruce. Vracela ji prý to, jak se k ní chovala, když byla dítě. Rozhádaný den vyvrcholil večer poté, co důchodkyně šla spát. Jana B. pomocí zapalovače a papíru založila na koberci u schodů na půdu požár. „V té chvíli jsem neuvažovala. Měla to být taková tlustá čára, aniž bych přemýšlela o tom, co by se mohlo stát,“ vypověděla žena.

„Mámě jsem ale nechtěla ublížit, jen ji vystrašit. Kdybych ji chtěla zavraždit, podpálila bych její postel, na které spala,“ odmítla však úmysl zabít seniorku, a na rozdíl od ní tvrdila, že sama nakonec zavolala záchranu a matce pomohla ven z domu. Požár ji ani důchodkyni naštěstí ani vážně nezranil. Napáchal však škodu za 800 tisíc korun.

farfalla ( 24. května 2012 08:32 )

 je lehke odsoudit cloveka za takovy cin, ale neni vubec jednoduche zit s nemocnym a nemohoucim clovekem, vim to z vlastni zkusenosti...clovek muze soudit az pozna veci na vlastni kuzi

monza ( 24. května 2012 08:08 )

To by tvoje máma musela dostat doživotí za to,co porodila za úchylnýho kreténa!

pelagie ( 24. května 2012 07:39 )

to:pesanglicky : a ty b l.b.e je znáš, že to můžeš tvrdit ?????

pelagie ( 24. května 2012 07:38 )

***, ale že žila a navíc chlastala na úkor své matky z jejího invalidního důchodu , to bylo v pořádku... když se jí to nelíbilo měla se starat sama o sebe a ne bít svoji matku . Na svoji obhajobu si může vymyslet cokoliv... stačí se na ní podívat, takto vypadá žena ve svých 42 letech ???

587587 ( 24. května 2012 06:43 )

Moje babka byla jak z hororu a terorizovala celou rodinu celá léta. To se nedá popsat. Ovšem nikdy a nikdo si na ni nedovolil vztáhnout ruku! Takže myslím, že tuto ženu nic neomlouvá.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání