Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vražedkyně 4 dětí se u soudu rozplakala: Nic si nepamatuju

Autor: jp, oj - 
10. května 2012
16:31

VIDEO: Načančané vražedkyni Romaně Z. (37), která loni v září ubodala své čtyři děti, hrozí doživotí. Státní zástupkyně zpřísnila trest, protože si myslí, že šlo o promyslenou vraždu. Když to uslyšela obžalovaná, rozplakala se. "Nic si nepamatuju," tvrdila Romana Z., když dostala slovo.

"Navrhuji změnu právní kvalifikace na úkladnou vraždu s rozmyslem," řekla žalobkyně, která nevěří, že si Romana Z. nic nepamatuje. Její obhájce naopak požaduje zproštění viny. "Nebyl dostatečně posouzen duševní stav obžalované," namítl ve své závěrečné řeči Bohumil Budinský.

Prostor k vyjádření dostala i Romana Z. Vstala z lavice obžalovaných, chvíli mlčela a pak se rozplakala. "Já si opravdu nic nepamatuju. Je to hrozně těžký. Je to strašný. Nevím, že bych to udělala a jestli ano, pak toho lituji," říkala sice s pláčem, ale zřetelně a nahlas, aby jí bylo dobře rozumět. "Neumím to vysvětlit. Už nevím, jak bych vám to řekla," opakovala a přitom rozhazovala rukama, které zavraždily čtyři děti. Do jaké míry byl její pláč upřímný a do jaké míry hrála před soudem komedii, je těžké určit.

Video  Vyjádření státní zástupkyně a obhájce  - Jitka Pecharová
Video se připravuje ...

Obžalované ukázali tělíčka v rakvi

Před dvěma týdny Romana Z. u soudu odmítala zvednout zrak k velkoplošné obrazovce, na které se promítaly brutální záběry z místa činu a pitev dětí. „Paní obžalovaná, kvůli vám promítáme, tak se dívejte,“ napomenul ženu soudce Miroslav Mjartan.

Podle obžaloby zavraždila své čtyři děti loni 2. září v Širokém Dole na Svitavsku. Romanku (2 měsíce), Lukáška (2) a Elišku (5) pobodala a podřízla jim hrdlo. Nejstaršího Davídka udusila na půdě. Pak se chtěla oběsit, ale policie ji vyrušila. Za otřesný čin, jaký východočeští kriminalisté nepamatují, hrozí obžalované doživotní vězení. Na rozsudek, který zřejmě padne už v pátek, čeká ve vazbě.

arcaben ( 18. května 2012 16:59 )

Kdepak,tam by jí pouze zachrastil čirý kalkul!!

jaramila ( 14. května 2012 16:36 )

Možná,že kdyby dostala pár přes tu její drž.ku, že by se jí v té lebáni rozsvítilo!

pgga ( 11. května 2012 01:55 )

Pejsane..znovu...myslim ze tvuj Pakistan..(zet) ma tebe velky vliv....

pgga ( 11. května 2012 01:53 )

latabitha ( 11. května 2012 01:29 )

Jděte se někdy podívat např. na nádraží, jaký socky jezdí vlakem. Takových lidí, kteří žijí na hraně je dost, stačí se jim podívat do očí. Mladý rodiny s dětmi, věčně bez koruny, život je drží pod krkem každý den je to boj. A jednoho dne se to už nedá zvládnout...Hrozný je, že si tady o tom takhle vyprávíte, jak je to strašný a přitom ten ztracený čas byste mohli využít k pomoci někomu, kdo to potřebuje. Sorry, vy jen pindáte, to je k ničemu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání