Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Maso kradli se samopalem v ruce! Řezníka pověsili na háky

Petr Marek se k přepadení jatek přiznal. Své komplice však neshodil a vinu vzal na sebe
Petr Marek se k přepadení jatek přiznal. Své komplice však neshodil a vinu vzal na sebe  (Autor: Pavel Ryšlink)
Autor: Pavel Ryšlink, Kjos - 
10. dubna 2012
14:03

Se samopalem a baseballovou pálkou přepadli roku 2010 lupiči jatka v Mladějovicích na Olomoucku. Zaměstnance i majitele svázali a pověsili na háky mezi maso. Ukradli peníze, stravenky i dodávku s masem. Sedět jde jediný muž, Petr Marek (30) dostal osmiletý trest.

Muži v uniformách s nápisem "Policie" vtrhli na mladějovická jatka se samopalem a baseballovou pálkou. Nejprve napadli, svázali a na háky mezi maso pověsili dva zaměstnance, potom vnikli do kanceláře majitele. Po krátké potyčce ho vyvlekli do výrobny a i jeho pověsili na háky na maso.

Odvezli stravenky i maso

Lupiči na jatkách ukradl peníze a stravenky v objemu přes 400 tisíc korun. K tomu přibrali ještě mobilní telefony. Odjeli dodávkou majitele, naloženou masem. Policisté škodu původně odhadovali na 1,4 miliony korun. Soud ji nyní vyčíslil jen na 770 tisíc.

Přiznal se jenom Marek

Muži zákona dopadli tři muže podezřelé z loupeže na jatkách zhruba za půl roku. Zmíněného Marka a jeho komplice Zdeňka V. a Petra S. Všichni tři vinu popírali. Petr Marek se však později přiznal. Jeho doznání zaznělo i u soudu. „Přiznávám se. K činu mě vedla finanční krize. Vitásek ani Staňo se ale té loupeže neúčastnili. Byli se mnou jiné lidé.“ Jací, to už Marek neprozradil.

Vitáska soud zprostil obžaloby

Marka, který se přiznal a proti kterému byly i dostatečné důkazy, uznal olomoucký krajský soud vinným z loupeže, nedovoleného ozbrojování porušování domovní svobody a poškozování cizí věci. Za to ho poslal na osm let za mříže. Zdeňka V. naopak pro nedostatek důkazů musel soud obžaloby zprostit.

„Po lidské stránce nemáme pochybnosti o tom, že tam byl a na trestné činnosti se podílel. Z hlediska důkazů je to ale komplikovanější,“ konstatoval soudce Vladimír Hendrych. Petr S., který změnil advokáta, bude souzen v samostatném procesu. Důkazní situace je však u něj podobná, jako u Zdeňka V.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání