Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Lupiči přepadli se zbraní v ruce benzinku, na odchodu se omluvili

Autor: Gabriela Peringerová - 
30. ledna 2012
22:03

Hned dvě loupeže během tří dnů zažili pracovníci čerpací stanice u Modřic na Brněnsku. Při obou přepadeních na ně vytáhli pachatelé pistole.

Při prvním útoku přišel do prodejny benzínky jen jeden muž. „Maskoval se barevnou kuklou s nápisem a kapucí přetaženou přes hlavu. V ruce měl pistoli, pravděpodobně typ ČZ 75D. Po pokladní chtěl peníze,“ popsal přepadení mluvčí policie Bohumil Malášek. Odnesl si asi pětadvacet tisíc korun. Při přepadení muž automaticky dodržoval bezpečností zásady zacházení se zbraní. Policisté se proto domnívají, že s ní pracuje často a je vyškolený ve střelbě. Možnost, že by mohlo jít o vojáka, nebo policistu, nevyloučili.

K druhé loupeži došlo jen o tři dny později. „Do obchodu, kde byli zrovna dva prodavači, vešli dva muži s kapucemi na hlavách. „Opět měli oba zbraně. Revolver a pistoli,“ prohlásil policejní mluvčí. Muži byli shodně oblečeni do tmavé mikiny a riflových kalhot. „Nápadná na nich byla i podoba. Pravděpodobně jde o příbuzné. Asi sourozence,“ informoval Malášek.

Přepadenou obsluhu pachatelé šokovali svou slušností. Při odchodu se dokonce otočili a omluvili se slovy nezlobte se. Odnesli si téměř třináct tisíc korun.

Oba případy spolu s největší pravděpodobností nesouvisí. Pachatelé měli jiné zbraně a odlišně vystupovali. Dvojice s pistolí nezacházela profesionálně, jako první lupič. Kriminalisté přesto uvítají na lince 158 jakékoliv informace vedoucí k odhalení nebezpečných lupičů.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi