Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Přepadení v domě: Loupež, nebo drsné vymáhání dluhů?

Z tohoto nenápadného domku na okraji Jedovnic na Blanensku zmizelo při loupeži nejméně půl milionu korun
Z tohoto nenápadného domku na okraji Jedovnic na Blanensku zmizelo při loupeži nejméně půl milionu korun  (Autor: Ondřej Požár)
Autor: op - 
23. ledna 2012
07:25

Byla to loupež, nebo drsné vymáhání dluhů? Při čtvrtečním přepadení v Jedovnici na Blanensku vtrhli do řadového domku dva maskovaní lupiči. Svázali ženu (40) a dítě (5). A když přijel domů její manžel (41), také skončil v poutech a s roubíkem v ústech. Vetřelci si odnesli nejméně půl milionu.

Podle výpisu z katastru nemovitostí je vlastníkem domku, na němž vázne zástava za 2,3 milionu korun, družstvo Kovo Brno. A z obchodního rejstříku vyplývá, že tam má trvalé bydliště prokurista družstva.

Domek je součástí konkurzu

Dům je však podle soudního rozhodnutí z roku 2007 součástí konkurzní podstaty. A konkurz uvalil soud i na majetek zadluženého prokuristy a stanovil i konkurzního správce.

Nelze tedy vyloučit, že se za drsnou loupeží skrývají nevybíravé vymahačské metody. Majitelé domku se k přepadení nechtějí vyjadřovat. „Nic takového se tady nestalo!“ tvrdil dokonce přes dveře mužský hlas.

Útočníci šli najisto pro peníze

Přesto je jasné, že lupiči šli do domu najisto pro peníze. Přepadený podnikatel totiž podle zjištění Blesk.cz figuruje jako jednatel například v brněnské firmě, do níž vložil podíl přes 27 milionů korun! A působí jako šéf představenstva v další společnosti, která je však také několik let v konkurzu.

Policie případ vyšetřuje jako loupež. „Ve čtvrtek večer tu stála policejní auta. Ale co se tam stalo, to nikdo přesně neví,“ řekla sousedka. Další soused potvrdil, že přepadení majitelé domku jsou movitější lidé, kteří prý podnikají.

wrabeczech ( 24. ledna 2012 19:11 )

Takže, milý qqqq. Je vidět, že ač si myslíte, že víte hodně, zjevně nevíte nic.Nebudu tady dlouze popisovat a vysvětlovat nesmysly, o kterých píšete. Každopádně co se týče například Limartu, brzy se všichni dozví, jaká je pravda. Ostatně soudní líčení jsou veřejnosti přístupná. Dle mého názoru jste bývalý zaměstnanec pana Kotoučka, který zjevně neunesl vyhazov. Možná kdyby jste se misto čtení článků na Blesk.cz v deset hodin dopoledne věnoval raději práci, nestal by se z vás závistivý ***, který dokáže jen pomlouvat. A přát někomu smrt? Rád bych se s vámi sešel osobně....Pokud si myslíte, že když si zvolíte nick qqqq, jste anonymní......jste blázen. Být vámi,smažu mailovku a odpojím internet

qqqq ( 23. ledna 2012 10:04 )

Limart + dalších pět společností !!! Pana Kotoučka zná hodně lidí . Bohužel za seznámení s tímto člověkem téměř každý zapalatil. Společnosti ve kterých se objeví dluží miliony , Limart stovky milionů. Státní instituce podobné existence zakládající firmy které pak za sebou nechávají spoušť bohužel podporují. Myslím že vymahači udělali chybu - měli tu svini vzít do pekla.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání