Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Úspěšný zlínský advokát: Klienty připravil o milony

Úspěšný advokát Milan H. rozfofroval miliony
Úspěšný advokát Milan H. rozfofroval miliony  (Autor: Slávka Červená)
Autor: Slávka Červená - 
24. listopadu 2011
21:27

Úspěšný zlínský advokát Milan M. (53)  šokoloval řadu svých známých i klientů. Byl obviněn z podvodu.  Je v insolventním řízení a 90 lidem z celé republiky dluží desítky milionů. Nikdo netuší, kde peníze skončily.

Přestože portál Justice.cz hovoří o 90 přihlášených pohledávkách v hodnotě 250 milionů, policie ho obvinila z podvodu se škodou jen za 51 milionů. „Částka se týká devíti přijatých trestních oznámení na policii. Vyšetřování ale pokračuje,“ vysvětlila mluvčí Jana Bartíková.

„Podvodu se měl muž podle všeho dopouštět opakovaně od roku 2005. Jako fyzická osoba si peníze půjčoval od svých známých s tím, že je použije na podnikatelské aktivity nebo jinak výhodně investuje,“ přiblížila Bartíková.

Utratil i peníze v advokátní úschově

Jako právník pak použil peníze, které u něj klienti skládali do advokátní úschovy a nesměl na ně sáhnout. „Některým klientům nepřiznal, že jim bylo vyplaceno odškodné. Další lidé mu svěřili finanční prostředky jako zálohy za účelem koupi nemovitosti a podobně,“ doplnila mluvčí. Podle jejich slov si půjčoval i když již věděl, že má řadu nesplacených závazků a peníze nemůže vrátit. Hrozí mu vězení 5-10 let.  Jak potvrdila mluvčí České advokátní komory Iva Chaloupková, obviněnému byla pozastavena advokátní činnost. "Porušil principy a zásady advokacie a je v insolvenci," vysvětlila.

Mezi poškozenými je především řada podnikatelů. Jednotlivci mu svěřili až 20 milionů. V kuloárech se mluví i o hokejistech. Ti ale zatím mlčí.

gogo ( 25. listopadu 2011 17:26 )

Vím že nic nevím... To zaprve... A zadruhé : neměl bych žaludek na vysekávání vrahů, podvodníků a zlodějů z problémů do kterých se dostali... A od podvedených a okŕadených bych si při jejich zastupování peníze nikdy nevzal. Takže bych asi brzy skončil pod mostem...

manolla1 ( 25. listopadu 2011 07:53 )

Co je ale nejhorší, že těmto lidem hrozí za takové jednání, jen 5 let!! Kde to proboha žijeme..., kdo nám to tady vládne! Tito lidé, kteří by měli jít druhým příkladem, by měli za své selhání - dostat trest - daleko větší!!!

manolla1 ( 25. listopadu 2011 07:47 )

Jak jde o peníze, jde charakter,aj. do pr-dele! Nakonec někteří lidé, kteří vystudují právo,ale nejen toto,dokáží napáchat daleko větší škody, podvody,atd, než nějaký "Pišta" z Chánova! ...

sandokan007 ( 25. listopadu 2011 03:52 )

Až po tobě!

uzovka ( 25. listopadu 2011 02:43 )

a sakra, že nejsi advokát?!!! vždyť je to tak lehké, tak šup do toho a máš ty milionky raz dva, ani se nemusíš učit, ty už vše znáš!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání