Dva a půl roku soudních tahanic s Barbarou už má Červín za sebou. Musí jí platit 7,5 tisíce měsíčně na dceru Rozárku (3). Jeho současný problém je ale o dost větší. Pražský městský soud bude řešit úvěrový podvod u UniCredit Bank, kterým si skupina lidí včetně Červína přišla na částky v řádech desítek milionů.

Sám milionář si půjčil 16 milionů. „Všichni, a to nezávisle na sobě, jsme obětí bankéře, který zřejmě falšoval podpisy a přikládal cizí doklady. Za úvěry si řekl mně a podle mých informací i dalším čtyřem lidem o tučnou provizi,“ brání se Červín.

A co na průšvih říká exmanželka Kautmanová, která k Červínovi přišla právě jako vítězka Vem si mě!? „To vůbec nevím. Jsem ráda, že už jsem z obliga a nemusím to řešit,“ reagovala.

Červín je z toho na nervy

Červín žádal o úvěry v roce 2005, další čtyři lidé, kteří byli podle milionáře napáleni, čerpali úvěry až do roku 2008. Všichni nezávisle na sobě prý oslovili bankéře z UniCredit Bank, aby jim úvěr vyřídil. „V té době jsem podnikal s golfovým zbožím a má firma měla obrat kolem 90 milionů ročně. Proč bych něco takového dělal a pak ještě exhiboval v televizi?“ reagoval na dotaz Blesku Michal Červín. Podle něj si vzal bankéř tučnou provizi a úvěr bez problému vyřídil. Jenže... tak bezproblémové to prý zas nebylo. Podvodník totiž doložil falešné doklady, některé s nepravými podpisy, jiné bez podpisu.

Policisté podle informací Blesku přišli na podivné machinace už v roce 2009, ve stejném roce pak Červína obvinili. „K této věci mohu říct pouze to, že jsme spisový materiál předali státnímu zástupci,“ komentovala případ policejní mluvčí Eva Kropáčová. A vzhledem k tomu, že v případu skupiny jde o desítky milionů, hrozí Červínovi až deset let vězení. „Řeší se to už strašně dlouho a jsem z toho vyřízený. Nejhorší je, že ten podvodník sice kvůli pochybným úvěrům přišel o práci, ale nikdo ho nestíhá. Nervy z toho máme jen my,“ dodal Červín. Banka, které se spor se skupinou týká, odmítla věc komentovat.

Fotogalerie
2 fotografie