Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Střelec Musela pohřeb mít nebude, spálí ho potají

Autor: Slávka Červená, Kateřina Moravcová, evakk - 
24. listopadu 2011
14:58

Karel Musela (†56), který zastřelil v letecké továrně Aircraft Industries v Kunovicích na Slovácku dva členy představenstva a potom sebe, žádný pohřeb mít nebude. Rodina dá jeho tělo spálit. Blesku to nepřímo potvrdila i jeho přítelkyně Soňa.

Žena žije s Muselovým synem (16) v Nové Roli na Karlovarsku. „Pohřeb nebyl a nebude,“ řekla Blesku stručně. Podle jejích slov měli s Karlem pěkný vztah. „Nevzali jsme se, ale žili jsme spolu. I když byl na Moravě, jezdil sem a věnoval se synovi,“ podotkla se slzami v očích.

Sama si také myslí, tak jako ostatní, že Karel chtěl hrozným činem pomstít svého bratra Pavla Muselu, bývalého předsedu představenstva letecké továrny a zbrojařského magnáta, s nímž se znal i expremiér Stanislav Gross. Zbrojař po pádu z posedu utrpěl tak těžká zranění, že bude do smrti postižený. Karel tvrdil, že jeho bratra někdo shodil.

„Když viděl, jak české soudy fungují, chtěl zřejmě vzít spravedlnost do svých rukou,“ potvrdila spekulace o motivu přítelkyně s tím, že dál se k tragédii vyjadřovat nechce. Karlova matka Anna se dosud do domku v Kunovicích, kde s Karlem bydleli, nevrátila a zřejmě ani nevrátí. Zůstala u rodiny syna Pavla v Praze. Dům je stále zapečetěný.

01380138 ( 26. listopadu 2011 10:32 )

Vzal spravedlnost do svích rukou když tu kvete korupce od vlády po soudy a policii čest jeho památce.Jeho přítelkyně by se měla nad sebou zamyslet on udělal jen co musel pomstil bratra.

tajna1509 ( 24. listopadu 2011 17:07 )

zaslouzi si rozlouceni kdyz korupce v cz kvete uplne vsude policie soudy vzdyt v cesku se prava a pravdy nedovolas

rady4 ( 24. listopadu 2011 16:00 )

Karel Musela ktery vzal spravedlnost do vlastnich rukou a spolecnost zbavil min. dvou lumpu a jeho pohreb bude utajen. Tohle mi pripomina praktiky pred rokem 1989. Je videt, ze lidi stale sedi na svych stejnych zidlich

mirunkas ( 24. listopadu 2011 15:27 )

mirunkas ( 24. listopadu 2011 15:27 )

Chudák.Národní hrdina a ani nebude mít pohřeb

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání