Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pirát Lacina trestu neunikne! Odsedí si 5 let

Video se připravuje ...
Autor: ČTK, oj - 
14. listopadu 2011
16:10

Silniční pirát Luboš Lacina, který loni v březnu, málem zabil dva mladé lidi, stráví ve vězení pět let. Verdikt pražského městského soudu a vrchního soudu potvrdil i Nejvyšší soud. Lacina s odvoláním neuspěl.

"Ze strany obviněného nešlo jen o neopatrnost či nedostatek ohleduplnosti, a dokonce ani o nějakou riskantní či hazardní jízdu, ale o akt vyložené agrese," stojí v rozhodnutí senátu Nejvyššího soudu s předsedou Petrem Hrachovcem.

Středočeský krajský soud a později i Vrchní soud v Praze uznaly Lacinu vinným z pokusu o těžké ublížení na zdraví. Uložily mu také sedmiletý zákaz řízení. Mazda, na kterou Lacina svým vozem najel, se několikrát přetočila a dopadla na střechu. Řidička a spolujezdec se podle soudu jen zázrakem pouze lehce zranili. Lacina od počátku tvrdil, že nezvládl řízení. Nechtěl prý osádce vozu ublížit.

Nehoda se stala loni 22. března na 24. kilometru dálnice ve směru na Prahu a zaznamenala ji dálniční kamera. Šestadvacetiletá žena v mazdě předjížděla kamion. Řidič vozu Škoda Superb, který ji dojel, se ji snažil blikáním a troubením donutit, aby mu uvolnila cestu. Když řidička předjíždění dokončila a zařadila se do pruhu před kamion, Lacina do ní bočně najel a vytlačil ji z dálnice. Předcházela tomu vzájemná neslušná gestikulace. Mazda vylétla do pole, několikrát se přetočila přes střechu a narazila do stromu. Muž to viděl a následně i přivolal pomoc.

gogo ( 14. listopadu 2011 18:03 )

Sázím 100 : 1 , že si pět let neodsedí ani náhodou ....

francjosef ( 14. listopadu 2011 17:28 )

Rozsudek je to přiměřený,je třeba tyto řidiče řádně trestat za úmysl.Naprosto souhlasím s trestem!Možná,že já bych mu nedal ŘP vůbec.Jak by přeci k tomu přišli ostatní řidiči?Ať sedí a zpytuje svědomí co provedl,bude mít času dosti přemýšlet.Souhlas!!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání